A Jobbik felszámolná a korrupciót

2018-05-06 09:01

Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője a 2018. május 3-i szavazáson támogatta az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelméről és a csalás elleni küzdelemről szóló ellenőrző bizottsági jelentést. A jelentés hatása önmagán túlmutat, hiszen céljai között van az olyan visszaélések felderítése és felszámolása is (az OLAF és az uniós ügyészség segítségével) melyek tömegesen fordultak elő a magyar kormány köreiben.

Jellemző, hogy a Fidesz a szavazáson tartózkodott, hiszen a „szabadságharcos retorika” máza alatt nagyon szívesen veszik az Európai Uniótól érkező milliárdokat – elszámolni azonban már kevésbé szeretnek velük. A Fidesz álláspontját osztotta Morvai Krisztina is, akit az őt delegáló Jobbik korábban visszahívott posztjáról. A Jobbik sajnálatosnak tartja, hogy esküszegő egykori képviselője, aki politikai karrierjét az elszámolások ígéretével kezdte, mára már az Európai Unióból kifelé lépdelő Fidesszel együtt szavaz az elszámoltatás ellen.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

2019 szeptember