Híreink

Jobbik: Fény derült az Elios szerződéseire

2020-01-09 08:05
-A +A

A mai sajtóhírek szerint bíróság kötelezte a gyáli önkormányzatot, hogy köteles kiadni a 2015-ben közte és az akkoriban Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető, Elios Zrt.-vel kötött szerződéseket. A döntés és a szerződések megismerése után nyilvánvalóvá vált, hogy a „nemzet vejének” cége jóval magasabb áron vállalta a kivitelezést a versenytárssal szemben, mely céget több helyen is kizártak a közbeszerzési eljárásból, így maradhatott egyedüli pályázó Tiborcz István cége.

A fenti tények is azt igazolják, hogy Orbán Viktor és veje nem titkolhatja tovább, milyen piszkos és korrupciógyanús szerződéseket kötöttek a fideszes városvezetések az Elios Zrt.-vel. Mint ismert, több nagyvárosban is Tiborcz István korábbi érdekeltségébe tartozó cége végzett minősíthetetlen munkát, melynek eredménye, hogy e magyarországi városok közvilágítása egy afrikai faluéval vetekszik, mindez több milliárd adóforintból.

A Jobbik külön felháborítónak tartja, hogy nem csak a silány munka következtében veszett oda a magyar adófizetők pénze, hanem az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatala vizsgálata miatt további 13 milliárd forint beruházási forrástól esett el a magyar állam.

Nyomatékosan kérjük mindazon önkormányzatokat, amelyek szerződésben álltak vagy állnak az Elios Zrt.-vel, hogy hozzák nyilvánosságra ezeket az iratokat, hiszen az OLAF már bűncselekmények lehetőségét is feltételezi e szerződések kapcsán. Kérjük az érintett önkormányzatokat, hogy a szerződések kiadásával járó bírósági költségekkel ne terheljék tovább a magyar adófizetők pénztárcáját.

A Jobbik a most nyilvánosságra került információk fényében újabb vizsgálatokat szorgalmaz és bízik benne, hogy hamarosan fény derülhet az Elios Zrt. és a kormánypárti vezetésű önkormányzatok korrupciógyanús ügyleteire.

Bana Tibor, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának jobbikos alelnökeSajtóközlemény: Jobbik: Fény derült az Elios szerződéseire

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Telefonon keresztül hívjuk fel a lakosság figyelmét arra, hogy aki csak teheti, maradjon otthon.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 március