Jobbik: a Fidesz pénzért, "fű alatt" teljesíti a kötelező kvótát

2018-01-31 14:33

A Jobbik közérdekű adatigényléssel fordult hivatalvezetőkhöz, hogy megtudja, vannak-e az illetékességi körükbe tartozó településeken menekült, oltalmazott vagy menedékes státuszú emberek - közölte Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus jelezte, hogy január 18-án tették fel a kérdést, amelynek megválaszolására csütörtökön jár le a 15 napos határidő. Eddig a jegyzők mintegy fele válaszolt - ismertette, felkérve elsősorban a megyei jogú városok vezetőit és jegyzőit, hogy ők is adjanak választ. Ha nem teszik meg, akkor első körben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulnak, aztán ha kell, bíróságon perelik ki az adatokat - mondta.

Hegedűs Lorántné azt is kiemelte: az embereknek nemcsak az érintettek hollétéről van joguk tudni, hanem arról is, hogy miből élnek, dolgoznak-e, szabadon mozoghatnak-e.

Megerősítette, hogy a genfi konvenciót a Jobbik is tiszteletben kívánja tartani, aki valóban rászoruló, annak segíteni kell. Értékelése szerint az a baj, hogy a Fidesz nem hajlandó szembesülni a problémákkal, a letelepedési kötvény révén üzletet látott, illetve politikai terméket csinált a témából.

A képviselő azt is felvetette, a kormány azért adhatott 2300 menekültstátuszt, mert "fű alatt" teljesíti a kötelező kvótát annak érdekében, hogy ne vonhassák meg Magyarországtól az uniós támogatásokat.

A sajtótájékoztatón kiosztott lista szerint eddig 17 hivatalvezető jelezte, hogy összesen 457 oltalmazott, menekült, bevándorolt vagy egyéb státuszú ember él településén, a legtöbben, 206-an a vámosszabadi befogadóállomáson vannak. Három olyan település is volt, amely feltüntette, hogy régebben - 2003, 2007, illetve 2009 óta - él náluk egy-egy ember menekültstátusszal.

TISZTÁZTA A HAZUGSÁGOKAT

Hegedűs Lorántnét megkérdezték arról, hogy Vona Gábor korábbi törökországi látogatásán azt vetette fel, kilépne az unióból. Úgy reagált: a Jobbiknak e tekintetben már változott az álláspontja, a pártelnök beszéde egy olyan történelmi helyzetben hangzott el, amikor az unió és az Európai Bizottság "nagyon keményen betámadta Magyarországot".

Most történelmi lehetőség nyílt arra, hogy a bérunió révén az unió egész struktúráját meg lehessen változtatni és érdemben a magyar emberek javára felhasználni - fejtette ki.

Faggatták a párt iszlámhoz fűződő viszonyáról is, amire válaszul visszautasította, hogy Vona Gábor Allahot dicsőítette volna.

Ez nyilvánvaló félrefordítás és rosszindulatú félremagyarázás - jelentette ki, megjegyezve: a pártelnök számtalanszor vallott arról, hogy gyakorló keresztény ember, ezt senki ne vonja kétségbe.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Lokál és a Magyar Idők nevű fideszes lapok, perköltséggel együtt, egymillió forint sérelemdíjat kötelesek fizetni a Jobbiknak.
A Fidesz-KDNP-vel ellentétben a Jobbik továbbra is teljes körű védelmet követel hazánknak, így elutasítja a gazdag migránsok betelepítését is.

2018 szeptember