A Jobbik független, szolgáltató, átlátható és ingyenes Agrárkamarát hoz létre

2017-11-07 12:54

Valódi választási lehetőség nélkül, alacsony részvétel mellett, diktatórikus környezetben tartotta megyeiküldött-választását a Fidesz Agrárkamarája.

Az ágazatot érintő ügyek elbírálásánál jelenleg a MAGOSZ és azon keresztül valójában a Fidesz politikai döntései érvényesülnek. A magyar agrárium szereplőinek érdekeit kormányoktól és hatalmi érdekektől függetlenül egy kizárólag szakmai alapon dolgozó kamara tudná csak képviselni. Ennek a Független Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a létrehozása a 2018-ban megalakuló Jobbik-kormány feladata lesz.

Ma a kisebb, jellemzően családi gazdaságok számára a Kamara nem képes valódi segítséget nyújtani, annak ellenére sem, hogy évente több, mint 10 milliárd forintból gazdálkodik. Éppen ezért a 2018-ban létrejövő új kamara egyik fontos alapelve a szolgáltató jelleg megteremtése lesz. A másik fontos alapelv az átláthatóság, hogy ne olyan legyen, mint a jelenlegi, ahol főigazgatói szinten merült fel milliárdos csalás gyanúja úgy, hogy a NAK működésébe a tagoknak valódi ellenőrzési és beleszólási lehetőségük nincsen. A Jobbik nemcsak független, szolgáltató és átlátható Agrárkamarát hoz majd létre, hanem befogja vezetni az ingyenes kamarai tagságot is.

Magyar Zoltán, országgyűlési képviselő, a Mezőgazdasági Bizottság alelnöke

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

2019 augusztus