Híreink

A Jobbik hazazavarná az ország méltóságába belegázoló román nagykövetet

2019-06-08 08:40
-A +A
Felháborítónak és gyalázatosnak nevezte pénteki sajtótájékoztatóján Bencsik János az Úzvölgyében tegnap történteket. 
 
„A csendőrség asszisztálása mellett felhergelt román szélsőségesek köpködték, fenyegették, bántalmazták a katonatemetőt élőlánccal védelmező magyar nemzettársainkat” - emlékeztetett a jobbikos országgyűlési képviselő. 
 
Hozzátette: a román hatóságok külön ígéretük ellenére sem tettek semmit sem a temető, sem az ott összegyűlt magyarok védelmében. 
 
"Az egész ügy bűzlik a román hatóságok szervezett provokációjától."  - mutatott rá a politikus. 
 
Bencsik szerint példátlan botrány, hogy Románia nagykövete fittyet hányt a hivatalos külügyi bekéretésre, és egyszerűen el sem ment a találkozóra. A Jobbik követeli, hogy a kormány kezdeményezze a román nagykövet visszarendelését. 
 
"Aki a legalapvetőbb diplomáciai szabályokat ilyen arrogáns módon semmibe veszi, aki hazánk méltóságába ennyire durván belegázol, azt egyszerűen haza kell zavarni!"  - szögezte le Bencsik.
 
Hozzátette: követelik a román hatóságoktól
 
- Az Úz-völgyi katonatemetőnél történt barbár támadás azonnali kivizsgálását
- Az elkövetők mielőbbi példás megbüntetését
- Az eredeti állapotok minél hamarabbi helyreállítását
 
A kormánytól pedig azt kérik, hogy minden lehetséges eszközzel, nemzetközi szervezetek bevonásával gyakoroljon nyomást a magyarság védelme érdekében. "Várjuk és elvárjuk a jogvédő szervezetek határozott fellépését is" – tette hozzá. 
 
Sneider Tamás az úzvölgyi magyarellenes támadás miatt nyílt levélben fordult Kreszta Trajánhoz, a magyar Országgyűlés román nemzetiségi szószólójához. 
 
„Tisztelettel kérem, hogy ezt a barbár, a XXI. század Európájában minden jóérzésű és törvénytisztelő ember számára egyaránt elfogadhatatlan cselekedetet nyilvánosan és a lehető leghatározottabban ítélje el, továbbá lehetőségeihez mérten tegyen meg mindent a román soviniszta indulatok lecsillapítása, a kölcsönös tisztelet, az egymás közötti párbeszéd, a tolerancia, az őshonos kisebbségek jogainak betartása és a békés együttélés előmozdítása érdekében!” -    írja a Jobbik elnöke. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 szeptember