Híreink

A Jobbik hétfőn elszámoltatná a kormányt, miért vállalt az uniós vizsgálat helyett inkább 700 milliárdos bírságot

2019-11-18 07:52
-A +A
 
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy már a hétfői parlamenti ülésen számoljon el azzal a több százmilliárd forinttal, amit feltételezhetően azért terhel a magyar polgárokra, mert az uniós forrásokat képtelen volt szabályszerűen felhasználni - írja vasárnapi közleményében Z. Kárpát Dániel. 
 
Mint ismeretes, az Európai Bizottság hét magyar operatív programban talált rendszerszintű hibákat és szabálytalanságokat, s a pályázatok egyenként történő átvizsgálása helyett Magyarország kormánya inkább egy 6-700 millárd forintnyi „átalánybüntetés” megfizetését vállalta, "feltételezhető módon azért, mert a nettó korrupciós mechanizmusok lelepleződése még nagyobb veszteséget idézett volna elő."  - emlékeztet a Jobbik alelnöke.
 
A politikus elfogadhatatlannak tartja a kormány védekezését, mely szerint a fentiek miatt Magyarország nem veszít EU-forrásokat. A Fidesz ugyanis "elfelejti hozzátenni, hogy ennek egyetlen módja van: a vitatott százmilliárdok „árát” ráterheli a magyar adófizetőkre, s a hazai költségvetés pótolja ki azt, amit a fideszes boszorkánykonyhában elrontottak vagy kicsatornáztak."  - mutat rá Z. Kárpát. 
 
A Jobbik elvárja a kormánytól, hogy a hétfői napon tisztázza: mekkora összeget „kér el” ily módon a polgároktól, és "milyen visszaélések miatt nem merte vállalni a pályázatokat érintő vizsgálatot?"
 
"Mivel a kormány illetékes minisztériuma nem tudta cáfolni a fentieket, s lényegében elismeri a történteket, várjuk a felelősöket a mikrofon elé!"  - írja a politikus. 
 
"A Jobbik unja az uniós támogatásból épülő zenélő tehenészetek, hetven centis kilátók és kutyafitnesz-szalonok világát, amely kormányokon átívelő módon árulta el a magyar érdekeket a csatlakozás óta, éppen ezért a források felhasználásának teljes rendszerét
megreformálná" - szögezi le Z. Kárpát.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Már most számos következménye és még több tanulsága van az egész világot hetek óta foglalkoztató koronavírus-járványnak.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február