Híreink

A Jobbik a hitelkárosultak helyzetének rendezését követeli

2018-07-13 12:02
-A +A

Miközben hazánkban a devizahitelezésben korábban érintett pénzintézetek az utóbbi időszakban is több százmilliárdos rekordnyereséget könyveltek el, szomszédunk bizonyította, hogy a horvátok védelme nem csak a futballban kiváló, hanem kiváló hatékonysággal védik állampolgáraikat a pénzéhes bankokkal szemben is.

Amíg Horvátországban lényegében semmissé nyilvánították a banki átverések fő formáit és 120 ezer devizakárosult kap vissza fejenként milliókat, hazánk kormánya parlamenti válaszai alapján lényegében lezártnak tekinti a kérdést. Egyetlen válaszpanelük az, hogy a Jobbik nem szavazta meg a kormány piaci árfolyamon történő forintosítását – amire a Jobbik frakciója büszke, hiszen így nem vált bűnrészessé a hitelkárosultak elárulásában. 

Továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy aki 160 forinton vette fel a hitelét, annak a felvétel napjának árfolyamán számolják újra a vélt tartozását. (Ez, vagy ennek irányába mutató megoldás több környező országban is sikerrel megvalósult.) Ezzel szemben a Fidesz forintosítása 256 forinton számította át a frankhiteles szerződések tartalmát, súlyos terheket okozva minden érintett család számára. A kilakoltatási moratóriumot emellett azonnal el kell rendelni, egészen a probléma megoldásáig. A Jobbik nyilvánvaló módon nem kíván befolyásolni egy elkülönült hatalmi ágat és nem kíván beleszólni bíróságok munkájába, ugyanakkor elvárjuk a kormánytól, hogy olyan jogszabályi kereteket alakítson ki, amelyeken belül a károsultak helyzete végre rendezhető és utolsó, indokolatlanul elvett forintjuk is visszaadható.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember