Híreink

Jobbik: Hogyan tudott átjutni egy körözött bűnöző a több száz millió forintból megerősített déli határon?

2018-11-14 20:35
-A +A
 
A magyar hatóságok legfontosabb feladata, hogy azonnal elfogják és átadják a macedón hatóságoknak a szökésben lévő volt macedón kormányfőt Nikola Gruevszkit – jelentette ki szerdán tartott sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám, a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke.
 
Mirkóczki Ádám indítványozta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság jövő keddi, a Terrorelhárítási Központba kihelyezett ülésén vitassák meg Nikola Gruevszki ügyét, azonban reméli, hogy a belügyminisztérium már ma tájékoztatást ad arról, hogyan és miért került a hazájában törvényesen elítélt volt macedón kormányfő Magyarországra.
 
A képviselő sajtóértesülésekre hivatkozva arra következtetett, hogy Gruevszki minden bizonnyal személygépjárművel érkezhetett Magyarország területére.
 
Ez azonban felveti a kérdést, „hogyan tudott átjutni egy körözött bűnöző a több száz millió forintból megerősített déli határon?”
 
A politikus két lehetséges forgatókönyvet említett, amelyek mindegyike kérdéseket von maga után.
 
Az egyik opció szerint Gruevszki hamis papírokkal juthatott át a határon. Ebben az esetben felül kell vizsgálni a rendszert, hiszen egy ilyen ügy komoly hiányosságokra utal.
 
A másik opció szerint hatósági vagy kormányzati segítséggel érkezhetett hazánkba.
 
„Amennyiben ez utóbbi bizonyosodik be, az egy korábban nem látott, példátlan nemzetközi botrányt von maga után és személyi következményekkel kell járnia”  – szögezte le Mirkóczki, aki úgy véli, hogy a Szijjártó Péter külügyminiszter 444.hu-nak adott válasza, miszerint folyamatban lévő menekültügyi eljárásról nem nyilatkozhat, nem áll meg, hiszen Gruevszkit nem helyezhették menekültügyi eljárás alá. Lévén, Magyarország Macedóniát biztonságos országnak minősítette, így sem háborúról, sem vallási vagy politikai üldöztetésről nem beszélhetünk.
 
A nemzetbiztonsági bizottság elnöke kijelentette, hogy Nikola Gruevszki egy jogerősen elítélt bűnöző és a magyar hatóságok feladata, hogy haladéktalanul elfogják és átadják Macedóniának.
 
„Ha ezt nem teszik, akkor felmerül az egyszerű kérdés, hogy miért? Talán csak nem azért, mert Orbánnal, kormányának tagjával vagy valamely oligarchájával áll vagy állhatott kapcsolatban?”
 
Szerinte a kormány jelenlegi hozzáállása ezen feltételezéseket erősíti, így mindenkinek érdeke, hogy ne kelljen jövő keddig várni arra, hogy a belügyminisztérium tisztázza az ügyet.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 
(Borítókép: Ohrid, 2017. szeptember 28. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Nikola Gruevszki korábbi macedón kormányfő, a jobboldali ellenzéki Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetője (j) sajtótájékoztatót tart Ohridban FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN)
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az elmúlt nyolc évben, a Handó Tünde nevével jelzett korszakban nem minden állt meg úgy, ahogy egy jogállamban meg kellene.
A kormánypártok döntésének értelmében egyetlen egy ellenzéki képviselő sem vehet részt a sajtó ellenőrzését gyakorló Médiatanács működésében.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 december