A Jobbik Ifjúsági Tagozat országos akcióval köszöntötte a szociális ágazatban dolgozókat

2017-11-13 16:33

November 12-e a Szociális Munka Napja, melynek alkalmából fontosnak tartottuk kifejezni elismerésünket a szféra munkavállalói felé. Családtagjaink után ők azok a személyek, akikhez támaszért, segítségért fordulhatunk nehéz élethelyzetekben. Ahogy tiszteljük és megbecsüljük családtagjainkat, úgy érdemelnek tiszteletet és megbecsülést azok, akik az egyik legszebb és legáldozatkészebb hivatást választották.

Tagozataink az ország számos pontján Keszthelytől Nyíregyházáig, Ózdtól a budapesti kerületeken át Csongrádig az aszfaltra készített feliratokkal köszönték meg a szociális dolgozók fáradozását több tucat különböző intézménynél. Többek között családsegítő szolgálat, családok átmeneti otthona, gyermekotthon, idősek otthona, nyugdíjas klub, hajléktalanellátó, illetve fogyatékkal élőkkel foglalkozó létesítmények előtti utcaszakaszokra írták ki krétával üzeneteink. Az elmúlt években a Semmelweis-nap, vagyis az egészségügyi és szociális dolgozók ünnepén is tartottunk hasonló flashmobokat, idén azonban szükségét éreztük külön is köszönteni a karitatív területen tevékenykedőket.

Fáradságos munkájukat köszönet illeti, annál is inkább, mert Magyarországon a szociális ágazat igen alulfinanszírozott, a munkavállalók gyalázatos bérezés mellett végzik munkájukat. Sokan elhagyták közülük az országot, azonban a teljes katasztrófa elkerülésének érdekében az itthon dolgozókat elismerésben kell részesítenünk. Ezért nemcsak ezen a napon, hanem a Jobbik kormányra kerüléséig és kormányzásunk alatt is prioritásként tekintünk arra és teszünk azért, hogy a szféra dolgozói méltó anyagi és erkölcsi megbecsülésben részesüljenek, legyen szó bérrendezésről, szolgáltatásfejlesztésről vagy épp a munkakörülmények javításáról.

Kiriák Klaudia, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke

A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája.

2017 november