Híreink

A Jobbik javaslatainak elfogadása nélkül nem lesz stabil a BKV helyzete

2013-08-14 11:13
-A +A
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A szocialista és liberális városvezetés kaparós sorjegyen nyert ismeretek és tapasztalatok alapján juttatta a BKV-t a mai műszaki-gazdasági állapotba, aminek eredményeként már 2004-től külső szolgáltató bevonására kényszerült a vállalat. A károkozás mértéke olyan mértékű, hogy még évek szükségesek rendbe tételére, így a ma forgalomban levő 150 új Mercedes buszt is külső szolgáltató üzemelteti. Ennek következményeként kényszerül arra a vállalat, hogy az üzemi költségeit csökkentse, aminek egyik megoldása a tervezett 200 fős csoportos létszámleépítés.

Az elbocsátások nagyságrendjét a fővárosi Jobbik vitatja, ugyanakkor szükségesnek tarjuk a teljesítményértékelési rendszer mielőbbi bevezetését. Ennek alkalmazása nagyban segítené a szocialisták okozta károkozások csökkentését. Ugyanakkor az eddigi és jelenlegi kormány költségvetési politikáját sem tudjuk elfogadni, ami az igazolt költségek figyelmen kívül hagyásával folyamatos forráscsökkenést eredményez a BKV-nál.

A Jobbik mind az Országgyűlésben, mind a Fővárosi Közgyűlésben számtalan konstruktív javaslattal élt a fővárosi közlekedés hosszú távú működésének megteremtése érdekében. Ám a törvénymódosító indítványokat eddig a Fidesz elutasította, a fővárosi javaslatok befogadása pedig önmagában nem elégséges az adóssághalmaz érdemi csökkentéséhez és így az elvárható működés megteremtéséhez, a biztonságos és gazdaságilag stabil közösségi közlekedés megvalósításához Budapesten.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f
Több kormánypárti irányítású önkormányzatban testületi döntés nélkül is kihelyezték a székely zászlót.
A székely zászló összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve volt beledugva ugyanabba a tartóba,

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus