A Jobbik a képviselő-testület rendkívüli ülését kezdeményezte Dunakeszin a rabszolgatörvény ügyében

2019-01-05 09:23
Varga Zoltán Péter, a Jobbik képviselője a mai napon benyújtotta a dunakeszi képviselő-testületnek azt az önálló indítványt, melynek elfogadásával a tulajdonos önkormányzat arra utasítaná a város 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságainak vezető tisztségviselőit, hogy munkavállalóikra ne alkalmazzák a munka törvénykönyvének vitatott körülmények között elfogadott, "rabszolgatörvényként" ismertté vált módosítását. További javaslatában a Jobbik képviselője arra tesz indítványt, hogy a városi önkormányzat ugyanerre - a jogszabállyal való egyet nem értését is kifejezve - mivel utasítani nyilvánvalóan nem tudja -, kérje fel a településen bejegyzett, vagy működő valamennyi gazdasági társaságot is. A harmadik javaslat szerint pedig a képviselő-testület felkérné a település kormánypárti országgyűlési képviselőjét, Tuzson Bencét, hogy kezdeményezze az országgyűlésben a jogszabály visszavonását.

Tekintettel arra, hogy a "rabszolgatörvény" az év első napján hatályba lépett, így a jobbikos képviselő kezdeményzete, hogy az előterjesztést ne a soron következő, hó végi rendes ülésén, hanem 15 napon belül, rendkívüli ülésén tárgyalja meg a képviselő-testület.

Az indítvány sürgősségét kellően indokoltnak tartották a képviselő-testület ellenzéki tagjai, akik így közösen kezdeményezték, hogy a Jobbik képviselőjének javaslatát 15 napon belül, rendkívüli ülésen tárgyalja meg Dunakeszi Város képviselő-testülete.

Jobbik Dunakeszi Alapszervezete

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tovább építkezik a vidék Magyarországán.
A népszavazás nem egy álságos kezdeményezés, mint a nemzeti konzultáció, ahol csak egy válasz lehetséges és az mindig megegyezik a kormány propagandájával.

2019 január