A Jobbik kezdeményezte a fúrt kutak bejelentésére vonatkozó határidő meghosszabbítását

2018-10-21 17:09

A Jobbik képviselői csütörtökön nyújtottak be egy törvénymódosító javaslatot, amely alapján a fúrt kutak tulajdonosai további két év haladékot kapnának kútjaik bejelentésére, melyre így 2020. december 31-ig bírság nélkül lenne lehetőség.

Az elmúlt időszakban több alkalommal merült fel annak lehetősége, hogy a bejelentéseket mégsem kell megtenni, azonban végül az eredeti jogszabály maradt hatályban, mely miatt az utolsó hetekben hatalmas lakossági roham indult meg az önkormányzatok felé. A bejelentésre érkező állampolgárok nagy száma több helyen súlyosan leterhelik az amúgy is működőképességük határára sodródott, kivéreztetett önkormányzati közigazgatást.

A Magyar Önkormányzati Képviselők Közössége hozzám fordult és Magyar Zoltán országgyűlési képviselővel közösen benyújtottuk a fenti határidő módosítására vonatkozó javaslatunkat.

A Jobbik kezdeményezése 24 órán belül meghallgatásra került, hiszen a kormány is benyújtotta a moratórium meghosszabbítására irányuló kezdeményezést az Országgyűlésnek.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik alelnöke

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

2019 február