A Jobbik kitenné a szabolcsi választókerületből Orbán Viktor külföldről igazolt csaló szavazóit

2018-03-22 08:44

A legnagyobb ellenzéki párt szerint ez már olyan súlyú visszaélés, hogy komolyan megkérdőjelezi Vásárosnamény központú választókerületben a választások tisztaságát.

Adorján Béla, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es számú választókerületének jobbikos képviselőjelöltje budapesti sajtótájékoztatón mutatta be a térségében zajló választási csalást, amelyben a járási hivatalok és az önkormányzatok is részt vesznek.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője felvezetőjében arról beszélt, hogy úgy tűnik, Orbán Viktor már nem bízik a magyar emberek támogatásában.

A politikus ugyanis emlékeztetett arra a 2015-ös belügyminisztériumi pályázatra, amely azt a célt tűzte ki, hogy azok a bevándorlók, akiket Orbán Viktor beengedett Magyarország területére, kapják meg a magyar állampolgárságot, majd aktívan kapcsolódjanak be a hazai politikai életbe. Ennek is köszönhető – folytatta okfejtését Jakab Péter -, hogy ma már 24 ezer olyan bevándorló él Magyarországon, aki választójoggal rendelkezik, aki szavazatával támogathatja az Orbán-rendszer fenntartását, és a Fidesz bevándorlás-politikáját.

Jakab Péter szerint Orbán Viktornak ez a 24 ezres létszám sem elegendő, ezért "újabb légiósokat igazolt Magyarország területére".

Adorján Béla akkor jött rá, hogy valami nem stimmel, amikor kiderült, a Nemzeti Választási Bizottság adatai szerint 5000 szavazóval gyarapodott a 4-es választókörzet az elmúlt években, holott a statisztikai kimutatások szerint az országos viszonylathoz képest ebből a térségből a legnagyobb az elvándorlás, és itt a legrosszabb a születési és halálozási arány is.

Miután képviselőjelöltként megvásárolta a választói névjegyzéket, világossá vált, hogy az előzetesen feltárt 5 ezres adat nem valós, Orbán Viktor idegenlégiósainak a száma eléri a 10 ezret is.

„Ezzel a Fidesz erkölcsileg mélységbe zuhant” - fogalmazott Adorján Béla, majd hozzátette: a nagyobbik kormánypárt a honosítás intézményét nem csak felhasználta, de meg is gyalázta azzal, hogy „idegen országból telepített be magyarországi lakcímekre választópolgárokat”.

Csak, hogy értsük: vannak olyan települések, amelyeknek papíron megháromszorozódott a lakossága, de az átlagos „népesség-gyarapodás” 20 és 30 százalék között van. A vizsgált 88 településből minimum 60 érintett az ügyben. A névjegyzékből az is kiderül, hogy még a Donyec-medencéből is honosítottak embereket. Volt olyan 60 négyzetméteres lakás, amelybe több mint 100 embert jelentettek be. Pedig a lakcím bejelentése minimum 3 hónapos életvitelszerű ott tartózkodáshoz köthető, aki ennek ellenére teszi meg a bejelentést, így szavazati jogot vásárolva, az okirat-hamisítást követ el.

A jobbikos képviselőjelölt úgy véli: "a Fidesz mindent egy lapra tett fel, és nem rettent meg attól sem, hogy okirat-hamisítások tömegét kövesse el, akár a járási hivatalok, akár az önkormányzatok segítségével”.

Adorján Béla egy szervezett, rendkívül aprólékos, hatósági személyeket felhasználó, szavazatvásárlásra kiépített fideszes maffiahálózatról beszélt. Felidézve, hogy míg korábban csak a mélyszegénységben élők szavazatit vásárolták meg szervezetten, ez most már kiterjedt az idegen országokból betelepítettekre is.

A legerősebb ellenzéki párt jelöltje szerint ez a tömeges visszaélés kétségessé teszi, hogy a vásárosnaményi választókerületben jogszerűen meg lehet tartani a választásokat. A Jobbik természetesen feljelentést fog tenni, és ha delegáltjaik azt tapasztalják, hogy tömegesen fordulnak elő egy lakcímről érkező szavazatok, jelenteni fogják a választási csalást.

Adorján Béla végül szükségszerűnek nevezte, hogy a nyomozóhatóságok megkezdjék a fiktív lakcímek felszámolását.

alfahir.hu - jobbik.hu

A lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak.
A fentiek okán ma reggel határozati javaslatot nyújtottam be azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa október 16-át a Magyar-Székely Összetartozás Napjává.

2018 október