Híreink

A Jobbik kitenné a szabolcsi választókerületből Orbán Viktor külföldről igazolt csaló szavazóit

2018-03-22 08:44
-A +A
 
A legnagyobb ellenzéki párt szerint ez már olyan súlyú visszaélés, hogy komolyan megkérdőjelezi Vásárosnamény központú választókerületben a választások tisztaságát.
 
Adorján Béla, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es számú választókerületének jobbikos képviselőjelöltje budapesti sajtótájékoztatón mutatta be a térségében zajló választási csalást, amelyben a járási hivatalok és az önkormányzatok is részt vesznek.
 
Jakab Péter, a Jobbik szóvivője felvezetőjében arról beszélt, hogy úgy tűnik, Orbán Viktor már nem bízik a magyar emberek támogatásában.
 
A politikus ugyanis emlékeztetett arra a 2015-ös belügyminisztériumi pályázatra, amely azt a célt tűzte ki, hogy azok a bevándorlók, akiket Orbán Viktor beengedett Magyarország területére, kapják meg a magyar állampolgárságot, majd aktívan kapcsolódjanak be a hazai politikai életbe. Ennek is köszönhető – folytatta okfejtését Jakab Péter -, hogy ma már 24 ezer olyan bevándorló él Magyarországon, aki választójoggal rendelkezik, aki szavazatával támogathatja az Orbán-rendszer fenntartását, és a Fidesz bevándorlás-politikáját.
 
Jakab Péter szerint Orbán Viktornak ez a 24 ezres létszám sem elegendő, ezért "újabb légiósokat igazolt Magyarország területére".
 
Adorján Béla akkor jött rá, hogy valami nem stimmel, amikor kiderült, a Nemzeti Választási Bizottság adatai szerint 5000 szavazóval gyarapodott a 4-es választókörzet az elmúlt években, holott a statisztikai kimutatások szerint az országos viszonylathoz képest ebből a térségből a legnagyobb az elvándorlás, és itt a legrosszabb a születési és halálozási arány is.
 
Miután képviselőjelöltként megvásárolta a választói névjegyzéket, világossá vált, hogy az előzetesen feltárt 5 ezres adat nem valós, Orbán Viktor idegenlégiósainak a száma eléri a 10 ezret is.
 
„Ezzel a Fidesz erkölcsileg mélységbe zuhant” - fogalmazott Adorján Béla, majd hozzátette: a nagyobbik kormánypárt a honosítás intézményét nem csak felhasználta, de meg is gyalázta azzal, hogy „idegen országból telepített be magyarországi lakcímekre választópolgárokat”.
 
Csak, hogy értsük: vannak olyan települések, amelyeknek papíron megháromszorozódott a lakossága, de az átlagos „népesség-gyarapodás” 20 és 30 százalék között van. A vizsgált 88 településből minimum 60 érintett az ügyben. A névjegyzékből az is kiderül, hogy még a Donyec-medencéből is honosítottak embereket. Volt olyan 60 négyzetméteres lakás, amelybe több mint 100 embert jelentettek be. Pedig a lakcím bejelentése minimum 3 hónapos életvitelszerű ott tartózkodáshoz köthető, aki ennek ellenére teszi meg a bejelentést, így szavazati jogot vásárolva, az okirat-hamisítást követ el.
 
A jobbikos képviselőjelölt úgy véli: "a Fidesz mindent egy lapra tett fel, és nem rettent meg attól sem, hogy okirat-hamisítások tömegét kövesse el, akár a járási hivatalok, akár az önkormányzatok segítségével”.
 
Adorján Béla egy szervezett, rendkívül aprólékos, hatósági személyeket felhasználó, szavazatvásárlásra kiépített fideszes maffiahálózatról beszélt. Felidézve, hogy míg korábban csak a mélyszegénységben élők szavazatit vásárolták meg szervezetten, ez most már kiterjedt az idegen országokból betelepítettekre is.
 
A legerősebb ellenzéki párt jelöltje szerint ez a tömeges visszaélés kétségessé teszi, hogy a vásárosnaményi választókerületben jogszerűen meg lehet tartani a választásokat. A Jobbik természetesen feljelentést fog tenni, és ha delegáltjaik azt tapasztalják, hogy tömegesen fordulnak elő egy lakcímről érkező szavazatok, jelenteni fogják a választási csalást.
 
Adorján Béla végül szükségszerűnek nevezte, hogy a nyomozóhatóságok megkezdjék a fiktív lakcímek felszámolását.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Annyi sajtópert még senki nem nyert 10 nap alatt, mint a Jobbik.
A Jobbik nemcsak a rabszolgatörvénnyel, de a "szociopata neoliberális" szemlélettel is szakítana.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 január