Jobbik: könyöradományok helyett tisztességes nyugdíjakat biztosítson a kormány!

2019-08-25 14:35

"Ha már belátja a kormány, hogy nem lehet megélni a nyugdíjakból, akkor ne utalványokat, hanem tisztességes nyugdíjakat biztosítson" - mondta a kormány legújabb szavazatvásárlási akciójáról Varga-Damm Andrea a Miniszterelnökség épülete előtt. A jobbikos országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nemrég még arról beszélt, hogy tisztességesen meg lehet élni a magyar nyugdíjakból, ehhez képest most hirtelen úgy érzik, hogy ki kell segíteni kilencezer forintos rezsiutalványokkal a szépkorúakat.

Varga-Damm szerint a kormány újabb szavazatvásárlási akcója egyáltalán nem segít a méltatlanul alacsony nyugdíjból élők mindennapi problémáin - a 130 ezer forintos az átlagnyugdíj mellett 21 ezren vannak, akiknek havonta 50 ezer forintnál kevesebből kell megélnie.

A jobbikos politikus arra célzott, hogy ha az Orbán-kormánynak valóban fontosak lennének a szépkorúak, és nem csak a szavazatuk kellene, akkor legalább arról gondoskodtak volna, hogy a létminimumot érje el minden nyugdíj.

Hozzátette: a mostani 2,7%-os nyugdíjemelésnél jóval nagyobb mértékben emelkedtek az élelmiszerárak, a húsé 13, a  burgonya 61, a friss zöldség ára pedig 31%-kal nőtt, ezért egyre többen érzik pénztárcájukon azt, hogy Gulyás Gergely nem mondott igazat, amikor arról beszélt, hogy meg lehet élni a magyar nyugdíjakból.

"Ne választások előtt könyöradományokkal illesse meg a nyugdíjasokat, hanem tisztelje meg őket azzal, hogy tisztes öregkort élhessenek meg Magyarországon."

Varga-Damm Andrea szerint a kormány elhiteti a nyugdíjasokkal, hogy mennyire sokat segít nekik, de valójában csak egyik zsebéből rakja a másikba a nagyjából 19 milliárd forintnyi támogatást, amelyből a Fideszhez közel álló oligarchák is részesednek a közműszolgáltató beszállítójaként.

A közmunkások szavazatát most nem fenyegetéssel vásárolnák meg

"Ha megnézzük, hogy amióta közmunkabér van, azóta 20% volt az infláció."

Varga-Damm Andrea szerint az nem jelent tisztességes megoldást a közmunkások számára, hogy most egyhavi, éhbérnek megfelelő juttatást kapnak a választások előtt. A jobbikos képviselő szerint ez a réteg sokkal nagyobb emelést érdemel az inflációs adatok fényében, legalább olyat, hogy a létfenntartásukat finanszírozni tudják. Az ellenzéki politikus szerint most azt osztja ki a FIdesz jutalomként a választások előtt, amit amúgyis megérdemeltek volna. Ez azért lehet, mert

"A vidéki polgármesterek panaszkodhattak, hogy míg az eddigi választásokon tudtak azzal riogatni, hogy nem lesz közmunka, ha nem a Fideszre szavaz, addig mostanra ez a zsarolási potenciál már elmúlt és vélhetően csak úgy tudják már motiválni a közmunkásokat, hogyha pénzt adnak nekik."

alfahir.hu - jobbik.hu

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

2019 szeptember