Híreink

Jobbik: a kormány letagadja a pedagógushiányt

2017-10-26 13:33
-A +A
 
Az ellenzéki pártnak a pedagógushiány rövid távú enyhítésére van egy konkrét javaslata is.
 
Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót a pedagógusok helyzetéről. A párt nagy hibának tartja, hogy a Fidesz-KDNP kormány nem állította helyre a pedagógusszakma presztízsét. A Jobbik erre komoly hangsúlyt fektetne, ha győzelmet tud aratni a választásokon.
 
Dúró ismertette azt a statisztikát, miszerint az ország 20 legjobb középiskolájából mindössze 3 százaléknyi diák jelentkezik pedagógusszakra, az országos átlag 10 százalék körüli, tehát úgy tűnik, hogy a legjobb tanulóknak nem tud perspektívát mutatni ez a pálya.
 
JAVASLATUK IS VAN
 
A politikus ismertette, hogy pártja rövidtávon úgy enyhítene a tanárhiányon, hogy lehetővé tenné a nyugdíjas pedagógusok érdemi foglalkoztatását, amire igény is mutatkozik. A hosszú távú megoldáshoz viszont elengedhetetlen, hogy minimum a diplomás átlagbér szintjére emelkedjenek a pedagógusbérek, mert ez most körülbelül 80 százalékon áll.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

Az elmúlt években folyamatosan szűkös és egyre szűkülő költségvetésekkel dolgozott a főváros.
A Jobbik felhasználóbarát kisokossal, a szavazóköröket tartalmazó térképpel és online kampánnyal segíti a külföldre vándorolt magyarok választási részvételét.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2018 február