Jobbik: a levélszavazás jelenlegi formája nem jó, be kell vezetni az elektronikus szavazást

2018-03-12 07:27

Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy jelenlegi formájában miért nem tartják jónak a levélszavazás rendszerét.

A párt szerint a kivándorolt magyarokat diszkriminálja a kormány a külhoniakkal szemben, mert nem biztosít lehetőséget a levélszavazásra. Ezt a helyzetet ők feloldanák, megteremtenék az elektronikus szavazás lehetőségét.

A levélszavazásnál problémaként említette, hogy tíz évig érvényes a regisztráció, így az illetékes magyar szervek nem kapnak tájékoztatást arról, hogy a jogosult elhunyt, ezáltal vissza lehet élni a voksolás lehetőségével. Szintén visszaélésekhez vezethet, hogy a regisztráció során nem ellenőrizhető a személyazonosság.

A Jobbik nem tud megbízni a Fidesszel együttműködő külhoni szervezetekben, ezért óvatosságra intik azokat a magyarokat, akik az ellenzéki pártra akarnak szavazni. A környező országok postáinál is felmerülhetnek olyan aggályok, hogy célba érkeznek-e a levélcsomagok, ezért Szávay azt kérte, aki rájuk akar szavazni, forduljon hozzájuk és segítséget nyújtanak a levélcsomag célba juttatásában. A Jobbik arra kéri külhoni támogatóit, hogy levélszavazatukat ne bízzák se a postára, se az ottani Fidesszel szövetséges pártokra, de még a külképviseletekre se, hanem vegyék fel a kapcsolatot a Jobbikkal honlapján, Facebook-oldalán, emailen (levelszavazat@jobbik.hu) illetve telefonon, és a párt majd gondoskodik voksaik elszállításáról - mondta az ellenzéki politikus.

alfahir.hu - jobbik.hu

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – a mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt.
A magyar hatóságok legfontosabb feladata, hogy azonnal elfogják és átadják a macedón hatóságoknak a szökésben lévő volt macedón kormányfőt Nikola Gruevszkit

2018 november