A Jobbik listájára és jelöltjére szavazzon!

2014-03-27 14:57

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje arra kérte csütörtöki sajtótájékoztatóján a nemzeti párt szimpatizánsait, hogy a választások napján ne csupán szavazni menjenek el, hanem a hátralévő napokban kezdjenek „elsöprő erejű mozgósításba, mert ez a győzelemnek a kulcsa”.

vona3

"Akkor tudunk választást nyerni, ha a szimpatizánsaink úgy tekintenek magukra, mint a Jobbik médiájára" – jelentette ki Vona Gábor. Hangsúlyozta: „ahol csak lehet, sugározzák a mi adásunkat”. Majd egy „klasszikust idézve” kijelentette: „azt kérjük a szimpatizánsainktól, hogy a választások napján mindenki hozzon magával még öt embert”.

A Fidesz és az MSZP gyűlölettel, a Jobbik programmal kampányolt

A Jobbik elnöke szerint a kampányban kétféle stratégia rajzolódott ki. Az egyik a Fidesz és az MSZP kampánystratégiája volt, amely a gyűlöletre épült, „sárdobálásra, iszapbirkózásra”. Ők egymással voltak elfoglalva és nem az országgal – mutatott rá Vona.

A másik a Jobbik kampánystratégiája volt, amely a programjukra épült. Vona Gábor utalt arra is, hogy kampányuk eleme volt még a vitára való invitálás is, de ezt nem sikerült elérniük. Azt azonban megígérte, ahogy eddig, úgy a hátralévő tíz napban is pozitív kampányt fognak folytatni.

"Nem a Fidesszel és nem az MSZP-vel akarunk foglalkozni, bár természetesen a véleményünk megvan róluk, és az eléggé kritikus, de inkább az ország helyzetéről, problémájáról és ezeknek a megoldásáról szeretnénk beszélni" – szögezte le a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Melyik párt mire épít?

A nemzeti párt továbbra is elszomorítónak tartja, hogy tíz nappal a választások előtt, sem a Fidesz, sem az MSZP nem állt elő egy érdemi választási programmal. Vona Gábor szerint ezzel meghiúsították az érdemi választási vita lehetőségét is.

A Jobbik elnöke szerint az MSZP az emberek feledékenységére épít. Arra, hogy az emberek elfelejtették, hogyan kormányoztak 2002 és 2010 között. A Fidesz inkább az emberek hiszékenységére épít, abban bízik, hogy a kormányzati sikerpropagandát az emberek többsége elhiszi. Ellenben a nemzeti párt a tisztességes szándékra, a józan észre és a pozitív jövőképre épít.

A Jobbik megnyerte a kampányt

Vona Gábor visszautalt rá, hogy a közvélemény-kutatások szerint is folyamatosan emelkedik a Jobbik népszerűsége. „Úgy fordulunk be a kampány hajrájába, hogy egyedül a Jobbik tudja érdemben növelni a szavazóbázisát” – jelentette ki a Jobbik elnöke. Arra is emlékeztetett, hogy ez érthetetlen mind a Fidesz, mind pedig az MSZP számára. Nem értik, hogyan fordulhat elő, hogy a Jobbik népszerűsége nő. „Nem értik ennek a magyarázatát, pedig nagyon egyszerű, a kampánystratégiánkban rejlik” - mutatott rá Vona. Szerinte egyre több embernek van elege a sárdobálásból, egyre több embernek van elege az iszapbirkózásból, egyre több embernek van elege a Fideszből és az MSZ-ből is. Úgy fogalmazott: „egyre többen látják be azt, hogy ennek a két pártnak a terméketlen párharcára nem építhető tovább a magyar jövő”.

Vona Gábor úgy véli, anélkül, hogy bármit is elkiabálnának, ki kell mondani: a kampányt a Jobbik nyerte, de szeretnék 10 nap múlva a választásokat is megnyerni.

"A Jobbik az egyedüli kihívója a kormánynak"

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapokban lépésről-lépésre, előbb megközelítették a baloldali összeborulást, majd pedig a nagy közvélemény-kutató cégek eredménye alapján, most már be is hozták őket. Vona szerint a korrektség miatt meg kell jegyezni, hogy ebben a baloldal is sokat segített nekik, hiszen alaposan lejáratták magukat és hiteltelenné váltak. Utalt az utóbbi hetek, napok botrányaira: Simon-ügy, Zuschlag-botránykönyv, Welsz-ügy és a legfrissebb, Velez Árpád „őszödi beszéde”.

"Az MSZP és a baloldali összeborulás nem más, mint egy bűnbanda, amely kiszállt a versenyből a 2014-es választásokon" – tette hozzá a pártelnök. Vona Gábor kiemelte, a Jobbik maradt az egyedüli kihívója a jelenlegi kormánynak: „2014. április 6-án, a választás a Fidesz és a Jobbik között fog eldőlni!”

Sajtótájékoztatója végén a Jobbik miniszterelnök-jelöltje arra figyelmeztetett: szimpatizánsaik és támogatóik semmiképpen se osszák meg szavazataikat, mind listán, mind egyéniben a Jobbikra szavazzanak.

alfahir.hu

A devizahitelek forintra váltásakor a jegybanknál felhalmozódott több százmilliárdos profitból rendezné a károsultak problémáit a Jobbik.
November 25-e Vajdaság Napja néven a soknemzetiségű tartomány ünnepnapjává vált.

2018 június