Híreink

A Jobbik már 2010-ben javasolta a reklámadó bevezetését

2013-05-26 22:43
-A +A

Az elmúlt években többször is javasolta a Jobbik a főként a multicégeket sújtó reklámadó bevezetését, először 2010. október 25-én szavazta le azt az Országgyűlés.

A nemzeti ellenzék üdvözli a kormány belátását, de fájó, hogy csak az EU nyomására hajlandó meglépni azt, s az egymillió magyar embert képviselő Jobbik javaslatát nem fontolták meg. Ugyanez történt a médiatörvénnyel is: 2011 márciusában olyan uniós módosításokat fogadtak el, melyek egy részét korábban hiába nyújtotta be módosító javaslatként a Jobbik.

A magyar nemzet kulturális szabadságharcának része a kereskedelmi médiumok, főként a két nagy tévétársaság megregulázása. Hazánkból való kivonulásuk komoly eredmény volna, egyben utat nyitna a színvonalas televíziós szórakoztatás, többek közt történelmi magyar játékfilmek, sorozatok gyártása előtt. A közmédia nézettségének növekedése pedig reklámbevételeinek növekedésével is járna, ezért sem szabad meghátrálnia a kormánynak a kereskedelmi médiumok riogatásától. A Jobbik bízik benne, hogy a reklámadó nemcsak a TV2-nek a Simicska Lajos–Nyerges Zsolt fémjelezte cégbirodalom általi felvásárlásáig lesz érvényben.

Az ellenzék balliberális szakadárjainak és maradványainak tiltakozása azt jelenti, hogy szerintük ismét inkább a tűrőképességük határán álló magyar embereken kéne folytatni a megszorításokat. A Jobbik viszont – korábbi javaslatához hűen – csak annyi könnyítést adna a főként a multicégeket sújtó reklámadó kapcsán, hogy a társadalmilag hasznos világképet sugárzó hirdetések mentesülnének az adó alól, például ha egy joghurtreklám szépnek és jónak állítja be a nagycsaládos életmódot.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


2012. január 3-án a TV2 Tények című hírműsora ismét megfeledkezett a Jobbik álláspontjáról.
Fotó: photopin.com
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorsjelentése szerint a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseivel foglalk
Vidám vasárnap után szomorú hétfő az ATV-nek...

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Elképesztő, hogy abban az egészségügyben rendeltek el létszámstopot a kórházi vezetők, ahol az egyik legégetőbb hiány az emberi erőforrás.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 november