Híreink

A Jobbik már tavaly javasolta a jegyárak áfájának csökkentését

2013-10-04 13:03
-A +A

A Népszabadság információi szerint a kormány a tömegközlekedés áfájának csökkentésére készül, ám ismét csak a Jobbik által kitaposott utat járja. A nemzeti ellenzék pártja ugyanis már 2012 januárjában benyújtotta erre vonatkozó törvényjavaslatát.

Ez megoldást jelentett volna a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő BKV-nak, MÁV-nak és Volán-társaságoknak, hiszen az adócsökkentés révén náluk maradó forrásokat korszerűsítésre, fejlesztésre, karbantartásra vagy akár a jegyárak csökkentésére is fordíthatták volna, egyúttal az állam is kisebb mértékben kényszerült volna mentőövet dobni nekik a többi adófizető pénzéből. Ugyanebből a célból vetettük fel, hogy a MÁV-hoz hasonlóan a BKV és a Volán-társaságok az általuk felhasznált üzemanyag jövedéki adóját visszaigényelhessék.

A sajtóban felröppent intézkedéstervet elkésettnek és hiteltelennek tartjuk, korábban ugyanis épp a fideszes képviselők söpörték le az asztalról a Jobbik konstruktív javaslatait. A késlekedés, a helyes intézkedés kampányidőszakra időzítése az elmúlt időszakban az utasok pénztárcáját károsította meg, egyúttal a kormány jóindulatától való függésben tartotta a pénzügyi gondokkal küzdő vállalatokat.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Fotó: photopin.com
A BKV Központi Üzemi Tanácsa „Budapest közösségi közlekedés helyzete és jövője” témakörben egyeztetésre hívta a Fővárosi
A Jobbik a valódi megoldásokat keresi úgy a taxi-ügyben, mint ahogyan minden más területen is, nem pedig üres ígéretekke
Szerelés alatt álló autóbuszok a Méta utcai buszgarázs műhelyében.  MTI Fotó: Máthé Zoltán
Végre megoldódhat a BKV buszállományának egyik legégetőbb problémája

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus