A Jobbik a "megszorítások költségvetésének" tartja a 2019-es büdzsét

2018-06-14 09:10

A megszorítások költségvetésének nevezte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a 2019-es büdzsé tervezetét Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A politikus szerint "míg az utóbbi években a kipörgő uniós forrásokra lehetett néminemű gazdasági növekedést alapozni", ez idő alatt "önálló magyar lábra nem állíttatott a gazdaság", mivel a Fidesz-KDNP elmulasztotta azokat a gazdaságfejlesztési intézkedéseket, "amelyek alapján önerőből, saját forrásból lehetne most növekedni".

A Jobbik alelnöke szerint ez abból is látható, hogy a jövő évi büdzsé tervezete nem szélesíti a családok kedvezményeit, és "a pénzügyminiszter is azt tartja eredménynek, hogy megtartják azt az erősen szelektív áfa-csökkentési kört, amely az utóbbi években is hiányos volt".

Z. Kárpát Dániel azt közölte: a javaslat vitája során az áfa csökkentésére - ezen belül a gyermeknevelési cikkek és az alapvető élelmiszerek öt százalékos kulccsal adóztatására -, a lakhatási szegénység mérséklésére, illetve az "igencsak hiányossá váló" szociális védőháló pótlására összepontosít a Jobbik.

Célként említette az oktatás és a szakképzés átalakítását annak érdekében, hogy ne a kivándorlás és a szakemberhiány miatt emelkedjenek a bérek, hanem a magyar gazdaság önerőből legyen képest kitermelni ezt.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik továbbra is alternatívát kíván felmutatni a Fidesszel szemben, miközben sikerült megállapodni a törvénytelen büntetésről a NAV-val és az ÁSZ-szal, így biztosított a legerősebb ellenzéki párt
A Jobbik üdvözli Székely László ombudsman azon megállapítását, miszerint a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket ki kell terjeszteni az apákra is.

2018 augusztus