Híreink

A Jobbik megvédené a polgárok pénztárcáját

2019-11-26 16:17
-A +A

A Jobbik nem először hangsúlyozza, hogy az indokoltnál sokkal gyengébb forintárfolyam száz- és ezermilliárdokba kerül a magyar adófizetők számára. Köztudott ugyanis, hogy ez a jelenség hallatlanul megdrágítja az importtermékeket, hiszen minden euró fejében több forintot kell fizetni. Így drágul meg az ideális árfolyamhoz képest az iPhone mintegy 30-40 ezer forinttal, de ami sokkal többeket, mindenkit érint: minden külföldről behozott élelmiszer, így az import tej, a gyümölcs vagy a kávé is.
Az Orbán-kormány képviselői számtalanszor hangsúlyozták, hogy a gyenge forint jó az “exportáló magyar cégeknek”, ugyanakkor emlékezetnénk arra, hogy az exportot jellemzően a hazánkban működő multicégek bonyolítják le, s sajnos igen ritkán találkozunk világpiaci sikereket befutó magyar startupokkal...
A mai, rekordmagas forintárfolyamért nemcsak a kormányt tesszük felelőssé, ez szakmaiatlan is lenne. Ugyanakkor elvárjuk, hogy a kabinet közvetett eszközökkel hasson, még ha csak korlátozottan is tud, de legalábbis ne tegyen olyan nyilatkozatokat, amelyek mintegy üdvözlik a gyenge forintot. A Magyar Nemzeti Banktól pedig nagyon szívesen látnánk a piacot megnyugtató nyilatkozatot, mert az nem tartható, hogy a magyar polgárok fizessék meg az évtizedes mélyrepülés árát.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május