Híreink

"A Jobbik minden fegyverrel tüzelni fog a magyar fiatalok és idősek érdekeiért"

2018-11-22 17:42
-A +A
 
A Fidesz érdemi vita nélkül szavazta le azt a jobbikos javaslatot, ami visszavezette volna a lakástakarékok állami támogatását -mondta Z. Kárpát Dániel csütörtöki sajtótájékoztatóján.
 
A héten került a gazdasági bizottság elé az a javaslat, ami szerint a Jobbik a pár héttel ezelőtti szintre állította volna vissza a lakástakarékpénztárak helyzetét.
 
„Sokadszor lepleztük le a Fidesz sorsrontó szándékait az ltp-t illetően” - véleményezte az eredményt a Jobbik alelnöke.
 
A bizottsági ülésen az expozíció elhangzása után senki nem szólt hozzá a témához, a fideszes tagok vita nélkül szavazták le az indítványt, azzal az indokkal, hogy akik a lakástakarékot felvették volna, azok most a kibővített CSOK-ért folyamodhatnak. A képviselő szerint azonban a papírok azt mutatják, hogy a CSOK-nál a támogatási összeg nem, csak a felvehető hitel összege növekedett.
 
„Mi van azokkal, akik a CSOK önrészének összeszedéséhez vették volna igénybe ezt a támogatási formát, annak hiányában pedig a CSOK-ot sem tudják majd igényelni?” - tette fel a kérdést a politikus, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a társasházak számára semmilyen alternatívát nem nyújtott a kormány az ltp-k kivezetése után, pedig azok 80 százaléka ilyen megtakarításokból finanszírozta a felújításokat.
 
„Varga Mihály gazdasági miniszter is elismerte ezt a problémát és azt mondta, hogy gondolkoznak a megoldáson. Nem előbb kellett volna gondolkozni, aztán cselekedni?”
 
Z.Kárpát Dániel szerint felelőtlen magatartásra utal a lakástakarékok állami lábának kivezetése, ugyanis a későbbi lakásszerzéssel a fiatalok kivándorlása is erősödik, továbbá még későbbre tolódik a gyermekvállalás.
 
„A Jobbik minden fegyverrel tüzelni fog a magyar fiatalok és idősek érdekeiért.”
 
A párt a most leszavazott indítványt egy kikéréssel ismét megpróbálja a Ház elé vinni, így azt akár már jövő héten tárgyalhatja az országgyűlés, amennyiben a fideszes képviselők hajlandóak részt venni a vitán. Ezen felül az alkotmánybírósághoz fordultak, hogy az vizsgálja felül a támogatás hirtelen kivezetésének szabályosságát.
 
A Jobbik továbbá népszavazást is kezdeményezett az ügyben, amit mondvacsinált indokkal, a költségvetésre hivatkozva utasítottak vissza.
 
„Pedig pont mi nem kívántunk ehhez nyúlni, hiszen mi az eredeti állapotot szerettük volna visszahozni” -szögezte le Z. Kárpát, aki a Kúriához fordult, hogy az emberek igenis kinyilváníthassák véleményüket egy népszavazás keretében. A politikus elmondta, hogy amennyiben a társadalom részéről demonstrációs igény merülne fel, de abban az esetben rá és a Jobbik frakciójára is számíthatnak.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 július