A Jobbik mindenhol gyűjti az aláírásokat az Európai Ügyészségért

2018-11-10 17:13

A Jobbik elnökhelyettese, frakcióvezetője közölte, a napokban a legerősebb ellenzéki párt összes alapszervezete csatlakozik az Európai Ügyészség bevezetését szorgalmazó kampányhoz, és mindenhol gyűjteni kezdik az aláírásokat. Gyöngyösi Márton az újjáalakult Újpesti Jobbik szombati rendezvényén ígéretet tett arra is, hogy rendszeresen tájékoztatják majd a nyilvánosságot a támogató szignók számáról.

"A Jobbik mindig is a korrupció elleni küzdelem élharcosa volt, amelynek az egyik legfontosabb lépése az Európai Ügyészséghez való csatlakozás" - szögezte le Gyöngyösi Márton az újpesti alapszervezet standja mellett tartott sajtótájékoztatón, amelynek az Európai Ügyészség mellett apropót szolgáltatott az is, hogy a főváros IV. kerületében újjáalakult a párt.

MINDENHOL GYŰJTENEK

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, a hét elején a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányára hivatkozva megszüntette a nyomozást Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak korábbi cégével, az Elios Zt.-vel szemben, holott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) és az Európai Bizottság is megállapította, szervezett módon tulajdonítottak el uniós forrásokat.

A Jobbik ezzel szemben azt szeretné, hogy "az EU-ból érkező pénzek a magyar nemzetet gyarapítsák, ne pedig Orbán Viktor családját" - fogalmazott Gyöngyösi Márton.

A politikus azt is elmondta, hogy az Európai Ügyészséget a Fidesz 2007-ben (a lisszaboni szerződés olvasatlan aláírásával) és 2009-ben (az EP-kampányukban) miért támogatta a csatlakozást, illetve hogy 2018-ban miért nem: „mert most ők vannak kormányon, és a szervezet Orbán Viktorhoz kapcsolódó ügyekben is vizsgálódna”.

Frakcióvezető közölte, a napokban a legerősebb ellenzéki párt összes alapszervezete csatlakozik az Európai Ügyészség bevezetését szorgalmazó kampányhoz, és gyűjteni kezdik az aláírásokat. Érdeklődésünkre elmondta, valósnak bizonyulnak a közvélemény-kutatási adatok, a visszajelzések alapján kijelenthető, az emberek döntő többsége számára - pártállástól függetlenül - szimpatikus és támogatandó ez az ügy. Gyöngyösi Márton arról is biztosította az Alfahírt, hogy rendszeresen tájékoztatni fogják a közvéleményt az aláírások aktuális számáról.

ÚJPEST - ÚJ KORSZAK

Szabó Balázs, a Jobbik újpesti szervezetének alelnöke az elmúlt hónapokkal kapcsolatban megjegyezte, bár a választókerületben a Jobbik 2018 áprilisában érte el az eddigi legjobb eredményét, a kormányváltás elmaradt, és öt tag - köztük az önkormányzati mandátumát megtartó Pajor Tibor - a Mi hazánk Mozgalomhoz csatlakozott. A politikus személyes csalódottságának is hangot adott, egyben sok sikert kívánt a távozóknak, majd hangsúlyozta, a változás, az alapszervezet újjáalakítása új korszakot jelent a párt számára Újpesten.

Az újpesti Jobbikot vissza kell helyezni a kerület közéleti térképre - hangzott el. "Célunk annak a nemzeti elkötelezettségű, hazafias politikának a helyi képviselete, mely mindig is jellemezte a Jobbikot, és számítunk mindenkire, akik nem a NER keretein belül képzelik el a jövőjüket" - fűzte hozzá Szabó Balázs.

Célként nevezte meg továbbá, hogy a 2019-es önkormányzati választáson leváltsák a jelenleg regnáló fideszes vezetést, és új polgármestere legyen a IV. kerületnek.

Több, a helyiek számára is fontos problémát nevezett meg, Újpesten jelenleg nincs kórházi ellátás, a betegeknek az amúgy is túlterhelt XIII. kerületi Honvédkórházba kell átutazniuk. A szakorvosi rendelő ugyan még működik, de végtelenek a várólisták. Akadozik a hulladék elszállítás. A 3-as metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbítását üdvözlik, ugyanakkor nincs elég P+R parkoló az agglomerációból érkezők számára. S végül: elutasítják, hogy Újpest közepén fizetős parkolóövezetet alakítsanak ki – sorolta.

Szabó Balázs végül elmondta azt is, hogy a kerület lakói számíthatnak a folyamatos utcai jelenlétre, a Jobbik standjánál aláírásukkal támogathatják az Európai Ügyészséget szorgalmazó petíciót, amelyre a politikus, mint a kormánnyal szembeni nyomásgyakorlásként tekint.

DUNAKESZIVEL KÖZÖSEN

A sajtótájékoztatón beszélt Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi szervezetének elnöke is. Az önkormányzati képviselő elmondta, a két szervezet a továbbiakban együtt fog működni, annak érdekében, hogy a lehető legjobb megoldás szülessen azokra a problémákra, amelyek egyszerre érintik Budapest külső kerületét és az agglomerációt. Ő is kiemelte a közlekedési, valamint a parkolási nehézségéket, illetve olyan intermodális csomópontot szorgalmazott, amely összeköti a Dunakeszi-Vác vasútvonalat az Újpestről induló tömegközlekedési hálózattal.

alfahir.hu - jobbik.hu

A város fideszes országgyűlési képviselője két hónapja nem válaszol a jobbikos politikus megkeresésére.
A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt.

2018 november