Jobbik: mire menne az oktatás 1300 milliárddal?

2018-03-17 13:52
Miközben olyan kulcságazatok, mint az egészségügy és az oktatás, sokszor filléres gondokkal küzdenek, addig vannak olyan miniszterek, akik gond nélkül kezelnek 1300 milliárd forint. Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján számokkal szemléltette, hogy a Kósa-ügy elképesztő pénzösszege mit jelent/jelenthetne az oktatásban.

- ha összeadjuk a központi költségvetésben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, az egyetemek, a főiskolák és a szakképző centrumok személyi juttatásait, akkor „mindössze” 866 milliárd forintot kapunk
- ha a szülőket, diákokat, illetve pedagógusokat is érintő változásokat is szeretnénk ebből az összegből fizetni, akkor olyan elképesztő infrastruktúra-fejlesztésre lenne lehetőség, hogy 20 ezer új tornatermet lehetne építeni - Magyarországon (5 év alatt csak 21 tornaterem épült)
- ha minden elsőosztályos általános iskolásnak a teljes beiskolázottságát ingyenessé tennénk, akkor 284 évig minden elsőosztályos diák ingyen kezdhetné a tanulmányait
- ha az 1300 milliárdot nyelvvizsgákra költenénk, akkor Magyarország összes középiskolásának 100 nyelvvizsgára lenne lehetősége
- ebből az összegből fedezni lehetne, hogy évi 200 ezer forint jutalmat adjunk - például decemberben - a pedagógusoknak, mindezt 43 éven keresztül
- ha az összes általános iskolásnak egyhetes nyári táborát fedeznénk ebből az összegből, akkor ezt 45 évig lehetne biztosítani

alfahir.hu - jobbik.hu

Magyarország ebben is Európa szégyenpadjára került.
A kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül.

2018 október