Híreink

A Jobbik négy tagját kitiltották Ukrajnából

2014-12-29 12:13
-A +A

Kitiltották Ukrajna területéről a Jobbik magyarországi párt négy tagját – közölte az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetőjének tanácsadója, Markijan Lubkivszkij.

A kitiltottak listáján Szávay István, a Jobbik alelnöke, és a párt további három képviselője szerepel. Az ő nevüket Lubkivszkij nem hozta nyilvánosságra. Korábbi hírek szerint Szávay István és ifj. Hegedűs Lóránt számára tagadták meg az országba való beutazást.

Szávay István hétfői sajtótájékoztatóján  felháborítónak nevezte a Külgazdasági és Külügyminisztérium hozzáállását és azt kérte: ne csak a kormányzathoz közel állók kitiltási ügyeivel foglalkozzanak. Mint mondta, "nem állapot", hogy egyenként tiltják ki azon politikusokat, akik a Kárpátalján élő magyarság lét- és jogbiztonságát tartják elsődlegesnek az ukrán válsággal összefüggésben.

A Jobbik alelnöke elfogadhatatlannak tartja továbbá azt a diplomáciai gyakorlatot, miszerint a kormányzat nem a nemzet érdekeiért való kiállást, hanem az EU és az Egyesült Államok céljainak való megfelelést tekinti esdőleges szempontnak. Jelezte azt is, hogy levélben fordult az Információs Hivatal felügyeletét ellátó Lázár Jánoshoz, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, akitől információkat vár a kitiltásokról.

karpatalja.ma nyomán - alfahir.hu

Kapcsolódó cikkek


Az EP áprilisi plenáris ülésén elfogadták a Szerbia uniós integrációjához vezető úttal kapcsolatos ún.
Sajnálatos módon még Európában is vannak szomorú példái a vallási közösségek elleni erőszaknak és hátrányos megkülönbözt
A Jobbik Magyarországért Mozgalom felvidéki tagjai és szimpatizánsai ellentüntetést szerveztek a Dunaszerdahelyen kampán

Ajánlott cikkek

A rendezvény főszónoka Sneider Tamás, a Jobbik elnöke.
A Jobbik országos elnöksége egy másik döntésével felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László tag ellen.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018 május