Híreink

A Jobbik nem engedné az önkormányzati cégeknek a rabszolgatörvény alkalmazását

2019-01-02 11:05
-A +A
 
A Jobbik minden önkormányzati képviselőjén keresztül kezdeményezni fogja, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságoknál ne alkalmazzák a rabszolgatörvény azon szakaszait, amelyek a túlóra, valamint a munkaidő keret emelésére vonatkoznak – jelentette ki Hegedűs Lórántné Varga Zoltán Péterrel, a Jobbik Pest Megye Közgyűlésének képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján.
 
Hegedűsné elmondta, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő társaságok munkavállalóit szeretnék megvédeni azoktól a káros hatásoktól, amelyeket a rabszolgatörvény életbe lépése lehetővé tesz.
 
A jobbikos politikus szerint nem igaz az a kormányzati álláspont, hogy a rabszolgatörvénnyel növelhető a gazdaság teljesítőképessége, ugyanis a magas túlóraszám miatt csökkenni fog a dolgozók munkájának a minősége.
 
„Éppen az eredményes és jó munka az, ami megkérdőjeleződik ilyen káros törvények életbe lépésekor” – fogalmazott a képviselő.
 
Varga Zoltán Péter a Jobbik önkormányzati kabinete által kidolgozott előterjesztéstervezetről tájékoztatta a sajtó munkatársait, amit minden olyan önkormányzatnál be szeretnének nyújtani, ahol a párt képviselteti magát.
 
Az előterjesztés legfontosabb céljai, hogy az idén decemberben vitatott körülmények között elfogadott rabszolgatörvényt a települések tulajdonában álló gazdasági társaságok ne alkalmazhassák.
 
A Polgári Törvénykönyv lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak, hogy a 100 százalékban tulajdonolt cégeik ügyvezetését utasítsák arra, hogy ezt a törvényt ne alkalmazzák.
Nyilván más, a településen működő társaságokkal ezt nem tehetik meg, azonban az előterjesztés tartalmaz egy olyan javaslatot is, ami arra kéri ezeket a magántulajdonú gazdasági társaságokat, hogy ne alkalmazzák ezt a jogszabályt.
Ezen túlmenően egy olyan javaslatot is benyújtanak, aminek értelmében a települések önkormányzatai felkérnék a körzetben megválasztott országgyűlési képviselőket, hogy tejesszenek az országgyűlés elé egy olyan javaslatot, ami a ma még hatályos munkatörvénykönyvét állítja vissza, azaz nem engedi hatályba lépni a rabszolgatörvényként elhíresült törvényjavaslatot.
A Pest megyei önkormányzatnál már a mai napon benyújtják az előterjesztést és kezdeményezik a rendkívüli ülés összehívását.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Több mint 800 ezer ember hagyta el az országot, mert az Orbán-kormány alacsonyan tartja a béreket, a kivándoroltak helyére pedig ukránokat, törököket telepítenek.
A kétes hátterű, több esetben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő letelepedési kötvényes migránsok ügye után a Fidesz újabb botrányos bizniszbe keveredett.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 május