A Jobbik nem indít saját jelöltet a XV. kerületi időközi választáson

2018-08-14 16:01

A Jobbik az Állami Számvevőszék törvénysértő bírsága miatt nem tud minden egyes időközi választáson jelöltet állítani, nehéz pénzügyi helyzetünkben át kell gondolnunk, hogy hol mérettetjük meg magunkat. Ebben a helyzetben a Jobbik Országos Elnöksége ma úgy döntött, hogy nem indít saját jelöltet Budapest XV. kerületében a szeptember 30-án esedékes időközi polgármester-választáson. A Jobbik a törvénytelen bírság miatt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult még tavasszal, mivel belföldi jogorvoslati lehetőség nincs a határozattal szemben, a pénzügyi helyzetünk rendezése pedig folyamatban van.

A Jobbik Országos Elnöksége mai ülésén arról is döntött, hogy nem támogatja Németh Angéla polgármester-jelöltségét sem, mivel nem tartja alkalmasnak a XV. kerületi polgárok képviseletére. Arról, hogy a Jobbik kit ajánl támogatói figyelmébe, az elnökség később hoz döntést. A döntést a jelöltek programjai alapján fogjuk meghozni.

Jobbik Országos Elnöksége

Nem hajlandó sérelemdíjat fizetni a kormány kitartott portálja, a pestisracok. hu a Jobbik két képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak és Z. Kárpát Dánielnek.
Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé.

2019 november