Híreink

A Jobbik nyomására kap költségvetési támogatást a Trianon Múzeum

2013-10-18 11:31
-A +A

A Jobbik saját sikerének tekinti, hogy a nemrég benyújtott 2014. évi költségvetés tervezetében önálló jogcímen szerepel a várpalotai Trianon Múzeum támogatása. A nemzeti ellenzék részéről Dúró Dóra, Farkas Gergely, Ferenczi Gábor és Novák Előd minden évben javaslatot nyújtott be a támogatás érdekében, ennek köszönhetően már 2011-ben is állami forráshoz jutott a múzeum. Az idei évben sikerült elérnünk, hogy már nincs szükség a jobbikos módosító indítványra, a kormány meghajolt a nyomás alatt, és így működési költségei fedezetére 50 millió forint állami támogatást kap az intézmény.

A Jobbik rendkívül fontosnak tartja ennek az intézménynek a szerepét, hiszen működése – egyelőre egyedüli múzeumként – méltó emléket állít legnagyobb nemzeti tragédiánknak. A Fidesszel ellentétben mi nem ünnepeljük Trianont, hanem gyásszal tekintünk erre az eseményre, és mindent megteszünk, hogy a magyar emberekben fenntartsuk az emlékezést. Ehhez pedig elengedhetetlen a várpalotaihoz hasonló, színvonalas múzeumok, emlékhelyek támogatása, illetve újak létrehozása.

Már megszokhattuk, hogy a Fidesz rendszeresen próbálja saját javaslatként megvalósítani és eladni a korábban az asztalról általuk lesöpört jobbikos programpontokat. Ilyen például a Jobbik által már 2010-ben javasolt rezsicsökkentés, de ez történt ez a Trianon Múzeum támogatása esetén is.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Az EP áprilisi plenáris ülésén elfogadták a Szerbia uniós integrációjához vezető úttal kapcsolatos ún.
Sajnálatos módon még Európában is vannak szomorú példái a vallási közösségek elleni erőszaknak és hátrányos megkülönbözt
A Jobbik Magyarországért Mozgalom felvidéki tagjai és szimpatizánsai ellentüntetést szerveztek a Dunaszerdahelyen kampán

Ajánlott cikkek

A legnagyobb ellenzéki párt szerint ez már olyan súlyú visszaélés, hogy komolyan megkérdőjelezi Vásárosnamény központú választókerületben a választások tisztaságát.
Minden jel arra mutat, hogy a kormánypártok zsoldjába szegődő, a választókat folyamatosan átverő propagandagépezet még véletlenül sem tud igazat írni senkiről.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március