Híreink

Jobbik: Oligarchacsökkentést!

2018-12-07 11:21
-A +A
 
A párt szerint a rezsicsökkentés egy kampánytermék volt, amit ki fog vezetni a Fidesz.
 
"Időnként a felszínre kerül egy-egy igazságbeszéd, amiből aztán ki is derül, hogy mi zajlik valójában a felszín alatt. Így történt ez most is, amikor a napokban a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mátrai Erőmű igazgatójának beszéde került nyilvánosságra" - mondta Kepli Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Jobbik szakpolitikusa szerint érdemes odafigyelni az ilyen kibeszélésekre, hiszen - mint hozzátette - "tudjuk, hogy nagyon sokszor a kormány ezen gazdasági háttértársaságok érdekében alkotja meg a jogszabályokat, törvényeket."
 
A képviselő értékelése szerint még ennek a félmegoldásnak tűnő rezsicsökkentésnek is vége van, a "kormány szembemegy a magyar emberek akaratával, a profit növelése érdekében."
 
"Amint bevásárolták magukat az energiaszektorba, amint Mészáros Lőrinc tulajdonába került a második legnagyobb hazai erőmű, máris abban lettek érdekeltek, hogy a villamosenergia ára nőjön, hiszen így tudnak profitot növelni."
 
Kepli Lajos szerint nem várható, hogy rögtön árat emelnek, hiszen jövőre két választás is lesz Magyarországon. Mint mondta: "Lassan mondjuk, hogy Orbán Viktor is megértse: amint az előttünk álló kampányidőszak véget ér, az energiaárak emelkedésével kell számolnia a magyar embereknek!"
 
Mint ismert, a portálunk birtokába került felvételen Valaska József, a Mátrai Erőmű igazgatóságának vezetője azt mondja: "Ellentétben azzal, amit az elmúlt 5-6 évben hallhattatok tőlem, most azt kell mondanom, hogy a cég piaci helyzete jó. A villamosenergia-árak, a villamos energia nagykereskedelmi árai nőnek, reméljük, a lakossági is, bár ez nem biztos, hogy népszerű, de bízunk abban, hogy a lakossági is, mert akkor az MVM mozgástere is meg fog nőni a mi hosszú távú szerződéseinken keresztül"
 
A beszéd azért is pikáns, mert a cégvezető azt az erőművet vezeti, amely idén tavasszal került Mészáros Lőrinc kizárólagos tulajdonába. 
 
A kérdés már csak az, hogy vajon a kormányközeli vállalkozó érdeke vagy a rezsiharc győz-e. Utóbbi persze viszonyítás kérdése, hiszen egyáltalán nem biztos az, hogy amit a kormány rezsicsökkentésnek hív, az valóban az.
 
Az eset kirobbanása után az N1TV szerette volna megtudakolni György László gazdaságstratégiáért felelős államtitkártól, hogy most akkor mire is készüljön a lakosság, a kormánytag viszont az év, de inkább az évtized legpszichedelikusabb válaszát adta, amikor csak annyit tudott mondani, hogy
 
"most egy felhőben él", ezért "nem is figyelt a kérdésre".
 
Bár a válasz egy Pink Floyd-konceptalbum címének sem lenne utolsó, Kepli Lajos szerint ez leginkább felháborító, mint mondta az esetre reagálva:  "Sajnos a magyar emberek nem élnek felhőkben, ők a földön járnak, hiszen a sárga csekkek mindig megérkeznek. Nekik határidőre be kell fizetni a rezsidíjakat."
 
Kepli Lajos úgy véli, a magyar embereket kormányzati segédlettel sarcolják, a kormány "lemészárolja a rezsicsökkentést".
 
A rezsicsökkentés egy kampánytermék volt a részükről, aminek lejárt a szavatossági ideje és ki is fogják ezt vezetni. Valódi rezsicsökkentés mellett egy oligarchacsökkentést kell végrehajtani, hiszen jól látható, hogy a kormány mögött álló oligarchák rángatják a gyeplőt.
 
Hozzátette: a Jobbik azt szeretné, hogy a magyar emberek a jövőben is a lehető legkedvezőbb áron jussanak hozzá az energiához. Kepli Lajos felszólította a kormányt: "Valljanak színt: készülnek-e az energiadíjak emelésére?"
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

"A magyar kormány pofátlanul kizsebeli a magyar adófizetőket, és a tőlük elvett pénzt szétosztja az Orbán-haveri kör között"
Megszokhatta már mindenki, hogy a Fidesz-utasításra hazugsággyárrá változott TV2-t nem érdeklik a magyar jogszabályok.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 május