Híreink

A Jobbik a parlamenti pártokkal is ötletelne a versenyképesség javításáért

2018-07-06 13:12
-A +A
 
Versenyképességi kerekasztalt hív össze őszre a Jobbik, melyre az összes parlamenti párt frakcióját is meghívják. Volner János alelnök, frakcióvezető-helyettes szerint hiába jönnek az uniós pénzek, a strukturális átalakítások elmaradása, az elvándorlás és a „kétsebességessé vált” egészségügy miatti magas halálozás miatt Magyarország nem tudja kihasználni a lehetőségeit.
 
A Jobbik ősszel versenyképességi kerekasztalt hív össze, mert álláspontja szerint az elmúlt nyolc évben a kormány nem tett lépéseket Magyarország versenyképességének növelésére – közölte Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.
 
A politikus elmondta: az összes parlamenti párt frakcióját meghívják a szeptemberben tartandó kerekasztalra, ahol szakpolitikai egyeztetéseket folytatnának Magyarország fenntartható fejlődése és versenyképességének növelése érdekében. Bízik abban, hogy minden parlamenti párt részt vesz ebben a munkában és a kormány sem menekül el a szembenézés elől.
 
A kezdeményezést indokolva hangsúlyozta: hiába van nyolc éve Magyarország számára gazdaságilag kedvező környezet és hiába ömlenek az uniós pénzek „ezermilliárdszámra”, a harmadik ciklusát kezdő Orbán-kormány nem tette meg a versenyképesség növeléséhez szükséges strukturális átalakításokat.
 
Nem jött létre nemzetközi szinten versenyképes magyar ipari környezet, nincsenek nemzetközileg ismert magyar termékek és márkák, „világháborús nagyságú” emberveszteségeket szenvedett el az ország a kivándorlás miatt, valamint kétsebességessé vált az egészségügy: a szegények tömegével halnak meg, mert nincs részük megfelelő orvosi ellátásban, míg a gazdagabbak vagy jó kapcsolatokkal rendelkezők igénybe tudják venni a fizetős egészségügyet és a korrupt módon működő állami rendszer kerülőútjait – sorolta Volner János.
 
Úgy vélte: Magyarországon sajátos kelet-európai vadkapitalizmus alakult ki az elmúlt években, ahol egyszerre van jelen a „közösségi forrásokat maffiaszerűen szervezett céghálókban lerabló gazdasági elit”, valamint a megváltást ígérő, de valójában a jövőt és felhalmozott magánnyugdíjpénztári magtakarításokat felélő gazdaságpolitika.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

A rendkívül rossz népesedési mutatókat egy széles lakhatási programmal lehet kizárólag megoldani.
Elharapódzott a nyugdíjas-szegénység Magyarországon a Fidesz 2010-től tartó regnálása óta.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 április