A Jobbik a Pest Megyei Közgyűlés rendkívüli ülését kezdeményezi a "rabszolgatörvény" ügyében

2019-01-10 07:48
Mint ismert, az Országgyűlés 2018. december 12-én, vitatott körülmények között elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását, mely a köztudatba "rabszolgatörvény" néven került be. Ennek eredményeként a magyarországi munkavállalók az eddiginél is kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülnek: 2019. január 1-től 250 óráról 400 órára emelkedik az egy évben elrendelhető túlóra mértéke, 1 évről 3 évre növekedik a munkaidőkeret maximális időtartama, valamint 12 hónap átlagában heti 48 órára emelhető a rendes munkaidő maximális mértéke. A jogszabály legnagyobb hibája, hogy fentiekre lehetőséget teremt, azaz az esetleg romló munkaerőpiaci helyzetben is lehetősége lesz a munkáltatóknak arra, hogy zsarolással, félelemkeltéssel bírják rá a munkavállalókat az önkéntesnek hazudott túlmunkára.

A Jobbik a Pest Megyei Közgyűlés rendkívüli ülsének összehívását kezdeményezi. Előterjesztésünkben arra teszünk javaslatot, hogy Pest Megye Önkormányzata adjon tulajdonosi utasítást a 100%-os önkormányzati tulajdonában álló gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvény rendelkezéseit, továbbá keresse meg valamennyi, Pest megyében működő helyi önkormányzatot és kérje fel őket, hogy azok is hozzanak hasonló döntést.

Fehér Zsolt
a Jobbik Pest megyei frakcióvezetője

Varga Zoltán Péter
a Jobbik Pest megyei elnöke

Dr. Gyüre Csaba feladata a kiváló adottságai ellenére a NER mostohagyermekeként kezelt, így hazánk egyik legszegényebb megyéjévé vált Szabolcs-Szatmár-Bereg képviselete lesz.
A 2018-as országgyűlési választás szavazatszámlálásánál számtalan csalás történt. Nem hagyhatjuk, hogy a május 26-ai EP-választáson ez újra megismétlődjön!

2019 március