A Jobbik régi kezdeményezését valósítja meg a végrehajtási törvény tervezett módosítása

2017-03-20 17:15

A Jobbik régi követelése vált valóra azzal, hogy az állam bűnügyi költségekre vonatkozó igényét megelőzné a bűncselekmények áldozatai számára megítélt kártérítés. Ezt a Jobbik évek óta önálló és módosító javaslatok formájában számtalanszor beterjesztette, ez idáig sajnos eredmény nélkül. Természetesen az új büntetőeljárási törvény társadalmi vitájában és a törvény tervezetének ötpárti egyeztetésén is prioritásként kezeltük a kérdést, noha az nem közvetlenül a büntetőeljárási törvény, hanem a végrehajtási törvény módosítását igényelte. Valljuk, hogy az államnak nemcsak joga, hanem kötelessége is megvédeni állampolgárait, és ha ezt elmulasztja, akkor az a legkevesebb, hogy „előre engedi” a kielégítési sorrendben az áldozatot vagy annak túlélő családját.

Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes

A gyűjtés negyedik napja: 21 366 800 Ft
Vona Gábor hétfői napirend előtti felszólalásában bejelentette, hogy péntek délután békés demonstrációra hívnak mindenkit, akinek számít, hogy a magyar demokrácia túlélje Orbán diktatúraépítését.

2017 december