A Jobbik részt vesz a diáktüntetésen

2019-04-26 09:22

A Jobbik és Ifjúsági Tagozata évek óta kongatja a vészharangot, hogy ha megfelelő előkészítés nélkül vezetik be 2020-tól a nyelvvizsga követelményt a felsőoktatásba való bejutáshoz, az nagyon súlyos károkat fog okozni. Éppen ezért támogatjuk a mai tüntetést is, amelyre mi is mozgósítottunk, és jelen lesznek országgyűlési képviselőink is.

A Jobbik mindig is fontosnak tartotta a nyelvtanulást, ezért is szorgalmaztunk évek óta számos előremutató lépést ezen a területen. Ezek közül azonban a kormány csak az első nyelvvizsga ingyenessé tételét valósította meg, amely önmagában érdemi előrelépést nem tud eredményezni. A szükséges fejlesztések tehát elmaradtak, az új, felsőoktatásba való belépéshez szükséges követelményrendszer bevezetése viszont megtörtént. Ez azonban azt eredményezheti, hogy diákok tízezrei előtt záródnak be az egyetemek kapui, hiszen a középiskolai nyelvoktatás önmagában nem képes eljuttatni a diákokat a középfokú nyelvvizsgáig, sok család pedig anyagi helyzete miatt nem engedheti meg magának a különórákat, nyelvkurzusokat.

A Jobbik országos kampány indításával, parlamenti felszólalásokkal, a bevezetés elhalasztását célzó határozati javaslataink benyújtásával eddig is következetesen képviselte azt az álláspontot, amely nem csak a diákok, hanem az ország érdeke is. A továbbiakban is ezt fogjuk tenni saját kezdeményezésekkel, és minden olyan javaslatot támogatunk, amely a 2020-as bevezetési dátum elhalasztását célozza meg.

Farkas Gergely és Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselői

Szalai Balázs a kilakoltatást legaljasabb cinizmussal így kommentálta a legnagyobb közösségi oldalon: „szenvedünk, szenvedgetünk?????
Reagálás a Fidesz közleményére

2019 május