A Jobbik saját győzelmeként tekint a letelepedési kötvények megszüntetésére

2018-06-23 16:06

A Jobbik saját sikereként értékeli a letelepedési kötvény konstrukciójának megszüntetését.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kormány az alaptörvény módosításáról szóló szavazás előtt egy nappal nyújtotta be a kötvények megszüntetéséről szóló előterjesztését. Szerinte azért, mert belátta, hogy a Jobbik jogosan követeli "a gazdag migránsok betelepítésének" leállítását.

A javaslat szinte szó szerint megegyezik az ellenzéki párt 2016-os előterjesztésével - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: bár már akkor elfogadta volna azt a kormányoldal, hiszen akkor az alaptörvény módosítását is hamarabb meg lehetett volna szavazni.

Kifogásolta, hogy a kötvények vásárlói mellett azok családtagjai is letelepedhettek az országban, ami csaknem 20 ezer unión kívüli állampolgárt jelent, és hogy a konstrukción szerinte Fidesz-közeli offshore cégek húztak jelentős hasznot. Szilágyi György megjegyezte, ezen cégeket nem akarják kitenni a migránsok segítésére kivetett 25 százalékos adó terhének.

alfahir.hu - jobbik.hu

A város fideszes országgyűlési képviselője két hónapja nem válaszol a jobbikos politikus megkeresésére.
A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt.

2018 november