A Jobbik sikkasztás miatt feljelentést tesz egy fideszes képviselő ügyével kapcsolatban

2019-03-26 13:15

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón közölte, a Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ügyészségen sikkasztás, csalás, hűtlen kezelés, költségvetési csalás gyanúja miatt. Emellett bejelentést tettek az ÁSZ-nál is, hogy vizsgálják meg a Fidesz-frakció működését, illetve azt, hogy a központi költségvetésből kapott pénzeket mire használják fel.

A politikus emlékeztetett, a Jobbik az elmúlt időszakban több mint 200 sajtópert nyert a különböző hazugságok miatt kormánypárti sajtótermékek és magánszemélyekkel szemben. A bírósági ítéleteknek viszont a legtöbb esetben nem voltak hajlandóak eleget tenni ezek a szereplők, így a Jobbik végrehajtási procedúrát indított ellenük, ami után általában már közölték a helyreigazításokat, vagy épp kifizették a sérelemdíjakat.

Így járt a fideszes országgyűlési képviselő, Vinnai Győző is. A kormánypárti politikus Vona Gáborral szemben vesztett pert, majd nem volt hajlandó a törvényeknek alávetni magát egészen a végrehajtás megindításáig. Azonban a megítélt összeget nem Vinnai Győző magánszemély, hanem a Fidesz-frakciója utalta át Vona Gábornak 2019. március 11-én (az összegek pontosan megegyeznek az ítéletben megállapított 607.456 forint sérelemdíjjal és kamataival, a 38.100 forint perköltséggel, továbbá a 9.905 forint végrehajtási költséggel – világított rá Szilágyi György).

Ez pedig azt jelenti, hogy a Fidesz-frakció közpénzből fizetett a Vinnai Győző helyett, ami a Jobbik szerint felháborító és törvényellenes – egyébként a Jobbik korábbi elnöke egyből visszaküldte a „téves utalást”.

Szilágyi György egyébként arra is kíváncsi, hogy hány alkalommal fizetett a Fidesz-frakció közpénzből törvényellenesen a képviselők helyett, illetve arra, hogy korábban hány alkalommal használta fel a céljának nem megfelelően a közpénzt.

Megismételte, mivel konkrét bizonyítékaik vannak, ezért az Állami Számvevőszéknek törvényi kötelezettsége vizsgálatot indítania, és erre szólította fel az ügyészséget is.

alfahir.hu - jobbik.hu

A napnál is világosabb, hogy a kormány arra játszik, hogy minél több intézmény nehéz helyzetbe kerüljön. A kórházak egy részére már így is felügyelőket nevezett ki…
Hol van a megígért 60 ezer bölcsődei férőhely? Hol vannak a méltányos bérek?

2019 április