Híreink

A Jobbik sikkasztás miatt feljelentést tesz egy fideszes képviselő ügyével kapcsolatban

2019-03-26 13:15
-A +A
 
Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón közölte, a Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ügyészségen sikkasztás, csalás, hűtlen kezelés, költségvetési csalás gyanúja miatt. Emellett bejelentést tettek az ÁSZ-nál is, hogy vizsgálják meg a Fidesz-frakció működését, illetve azt, hogy a központi költségvetésből kapott pénzeket mire használják fel.
 
A politikus emlékeztetett, a Jobbik az elmúlt időszakban több mint 200 sajtópert nyert a különböző hazugságok miatt kormánypárti sajtótermékek és magánszemélyekkel szemben. A bírósági ítéleteknek viszont a legtöbb esetben nem voltak hajlandóak eleget tenni ezek a szereplők, így a Jobbik végrehajtási procedúrát indított ellenük, ami után általában már közölték a helyreigazításokat, vagy épp kifizették a sérelemdíjakat. 
 
Így járt a fideszes országgyűlési képviselő, Vinnai Győző is. A kormánypárti politikus Vona Gáborral szemben vesztett pert, majd nem volt hajlandó a törvényeknek alávetni magát egészen a végrehajtás megindításáig. Azonban a megítélt összeget nem Vinnai Győző magánszemély, hanem a Fidesz-frakciója utalta át Vona Gábornak 2019. március 11-én (az összegek pontosan megegyeznek az ítéletben megállapított 607.456 forint sérelemdíjjal és kamataival, a 38.100 forint perköltséggel, továbbá a 9.905 forint végrehajtási költséggel – világított rá Szilágyi György).
 
Ez pedig azt jelenti, hogy a Fidesz-frakció közpénzből fizetett a Vinnai Győző helyett, ami a Jobbik szerint felháborító és törvényellenes – egyébként a Jobbik korábbi elnöke egyből visszaküldte a „téves utalást”.
 
Szilágyi György egyébként arra is kíváncsi, hogy hány alkalommal fizetett a Fidesz-frakció közpénzből törvényellenesen a képviselők helyett, illetve arra, hogy korábban hány alkalommal használta fel a céljának nem megfelelően a közpénzt.
 
Megismételte, mivel konkrét bizonyítékaik vannak, ezért az Állami Számvevőszéknek törvényi kötelezettsége vizsgálatot indítania, és erre szólította fel az ügyészséget is. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus