Híreink

A Jobbik stratégiai megállapodást kötött a kisvállalkozókkal

2018-04-05 14:44
-A +A
 
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy pártja ahelyett, hogy a kormánypárt mintáját követve a politikai ellenfelek lejáratásával és családtagjaik drónnal való megfigyelésével foglalkozna, inkább folytatja a stratégiai megállapodások megkötését a különböző ágazatok vezetőivel. A nap folyamán a Jobbik és a Vállalkozói Unió között került sor a stratégiai megállapodás aláírására.
 
A politikus szerint a micro-, kis- és középvállalkozások helyzetének könnyítése méltatlanul kevés szót kapott a kampány során, pedig amennyiben a jövőben ez a szektor nem kap megfelelő támogatást, az tovább súlyosbítja az elvándorlás problémáját.
 
A Jobbik nem kizárólag járulékcsökkentéssel, de egy olyan felülről bebetonozott adórendszerrel biztosítaná a vállalkozókat, ahol ötéves viszonylatban az érintett magyar társaságok biztosak lehetnek abban, hogy a közterheik nem emelkednek vállalhatatlan mértékben, és a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférésük is erősödik.
 
A Jobbik programjában kifejezetten kitér ezen vállalkozások helyzetére, és olyan javaslatokat fogalmaz meg, mint például, hogy közbeszerzési eljáráson olyan micro-, kis- és középvállalkozások indulhatnának, kapcsolódhatnának be a láncba, amelyek rendelkeznek a szükséges gyártási technológiával és maguk alkalmazzák a kivitelezéshez szükséges létszám nagy részét, ily módon elkerülhetővé válna, hogy külföldi érdekeltségű közvetítőcégek vigyék el a profit nagy részét..
 
Z. Kárpát Dániel szerint ezek nem jobb vagy baloldali kérdések, így a Jobbik vállalja, hogy a micro-, kis- és középvállalkozások érdekeit artikulálja a Parlamentben.
 
A Vállalkozói Unió elnöke kifejtette, hogy egy majdnem egyéves előkészítési folyamat végére értek az aláírás napján. Pócsik László szerint a stratégiai megállapodásnak szimbolikus jelentősége van, hiszen ez a választás végkimenetelétől független egyezség, amiben arra kötelezték el magukat, hogy a következő időszakban operatív módon képviselik a micro-, kis- és középvállalkozások érdekeit.
 
A tízpontos megállapodás többek között kitér a szakemberhiányra, a hanyatló képzésre, az adórendszer optimalizálására, a versenyképességet növelő életpálya modellre és a technológia automatizálási folyamatok korszerűsítésére is.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Több mint 800 ezer ember hagyta el az országot, mert az Orbán-kormány alacsonyan tartja a béreket, a kivándoroltak helyére pedig ukránokat, törököket telepítenek.
A kétes hátterű, több esetben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő letelepedési kötvényes migránsok ügye után a Fidesz újabb botrányos bizniszbe keveredett.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 május