A Jobbik stratégiai megállapodást kötött a kisvállalkozókkal

2018-04-05 14:44

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy pártja ahelyett, hogy a kormánypárt mintáját követve a politikai ellenfelek lejáratásával és családtagjaik drónnal való megfigyelésével foglalkozna, inkább folytatja a stratégiai megállapodások megkötését a különböző ágazatok vezetőivel. A nap folyamán a Jobbik és a Vállalkozói Unió között került sor a stratégiai megállapodás aláírására.

A politikus szerint a micro-, kis- és középvállalkozások helyzetének könnyítése méltatlanul kevés szót kapott a kampány során, pedig amennyiben a jövőben ez a szektor nem kap megfelelő támogatást, az tovább súlyosbítja az elvándorlás problémáját.

A Jobbik nem kizárólag járulékcsökkentéssel, de egy olyan felülről bebetonozott adórendszerrel biztosítaná a vállalkozókat, ahol ötéves viszonylatban az érintett magyar társaságok biztosak lehetnek abban, hogy a közterheik nem emelkednek vállalhatatlan mértékben, és a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférésük is erősödik.

A Jobbik programjában kifejezetten kitér ezen vállalkozások helyzetére, és olyan javaslatokat fogalmaz meg, mint például, hogy közbeszerzési eljáráson olyan micro-, kis- és középvállalkozások indulhatnának, kapcsolódhatnának be a láncba, amelyek rendelkeznek a szükséges gyártási technológiával és maguk alkalmazzák a kivitelezéshez szükséges létszám nagy részét, ily módon elkerülhetővé válna, hogy külföldi érdekeltségű közvetítőcégek vigyék el a profit nagy részét..

Z. Kárpát Dániel szerint ezek nem jobb vagy baloldali kérdések, így a Jobbik vállalja, hogy a micro-, kis- és középvállalkozások érdekeit artikulálja a Parlamentben.

A Vállalkozói Unió elnöke kifejtette, hogy egy majdnem egyéves előkészítési folyamat végére értek az aláírás napján. Pócsik László szerint a stratégiai megállapodásnak szimbolikus jelentősége van, hiszen ez a választás végkimenetelétől független egyezség, amiben arra kötelezték el magukat, hogy a következő időszakban operatív módon képviselik a micro-, kis- és középvállalkozások érdekeit.

A tízpontos megállapodás többek között kitér a szakemberhiányra, a hanyatló képzésre, az adórendszer optimalizálására, a versenyképességet növelő életpálya modellre és a technológia automatizálási folyamatok korszerűsítésére is.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik továbbra is alternatívát kíván felmutatni a Fidesszel szemben, miközben sikerült megállapodni a törvénytelen büntetésről a NAV-val és az ÁSZ-szal, így biztosított a legerősebb ellenzéki párt
A Jobbik üdvözli Székely László ombudsman azon megállapítását, miszerint a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket ki kell terjeszteni az apákra is.

2018 augusztus