Híreink

A Jobbik számára első helyen Magyarország biztonsága áll

2020-01-10 11:30
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom aggodalommal követi a Kászim Szulejmáni amerikaiak általi lebombázása óta Irakban és Iránban kialakult helyzetet. Álláspontunk szerint az iráni vezető megölése rendkívül negatív folyamatokat indíthat el mind a Közel-Keleten, mind pedig a világban.
Sajnálatosnak tartjuk, hogy az amerikai vezetés az utóbbi időszakban a tárgyalásos, diplomáciai rendezés helyett egyre inkább az egyoldalú lépéseket részesítette előnyben közel-keleti politikájában. Szulejmáni megölése ennek egy igen súlyos esete, mely a jövőben előforduló nemzetközi konfliktusok rendezésére nézve is rossz példával jár elöl. Meggyőződésünk szerint a diplomáciában nem véletlenül alakult ki az állami vezetők és diplomaták védett helyzetének tiszteletben tartása, függetlenül az egyes államok politikájáról alkotott véleményektől. A Trump-adminisztráció tette ilyen módon nem csak egy iráni vezető, hanem a civilizált világ szokásai ellen is irányult.

Különösen veszélyesnek tartjuk az ilyen lépéseket a mártírkultuszhoz egyébként is vonzódó Közel-Keleten, ahol a beavatkozás újra felszíthatja a nyugatellenességet és a politikai, valamint vallási radikalizmust az amúgy is instabil régióban, ez pedig a magyar államhatáron belüli biztonsági helyzetre is negatív hatással lehet.

Ismerjük és értjük az Amerikai Egyesült Államok aggodalmait, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy az Iránnal kötött atomalku kölcsönös tiszteletben tartása valamennyi fél érdekeit sokkal inkább szolgálta volna. Fontos megjegyezni, hogy a kialakult helyzet nem csak a Közel-Keleten gerjeszt feszültséget, de az Európa és az Egyesült Államok közötti szövetségi rendszerben is.

A Jobbik örömmel tapasztalja, hogy az európai külügy jól, a békés rendezést szem előtt tartva reagált a súlyos helyzetre. Úgy gondoljuk, hogy most mindennél nagyobb szükség van arra, hogy az Európai Unió tagállamai meghatározzák közös álláspontjukat és együtt cselekedjenek. Bizakodásunkat erősíti az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek az a korábbi ígérete, mely szerint a Bizottság a korábbiaknál határozottabban kíván fellépni az Európát is érintő geopolitikai kérdésekben. Kérdéses, hogy a szükséges közös európai fellépést ezúttal az Orbán-kormány mennyire fogja akadályozni, hiszen a magyar kormányfő mai nyilatkozata, - amely szerint azt szeretné, ha az európai álláspont az amerikai-izraelihez közeledne Irán megítélését illetően - felelőtlen, veszélyes, távol áll a magyar és uniós érdekektől.

Jelenleg Európa és Magyarország biztonságának kell lennie az első számú, legfontosabb szempontnak.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus