Jobbik: Számoljon el Kósa Lajos és Orbán Viktor az 1350 milliárddal!

2018-03-13 18:48

Z. Kárpát Dániel, a legerősebb ellenzéki párt alelnöke leszögezte, a Jobbik elvárása egyértelmű: Kósa Lajosnak és Orbán Viktornak ki kell állnia a nyilvánosság elé a titokzatos 1350 milliárd forint ügyében.

Az ellenzéki képviselő arra reagált hétfői sajtótájékoztatóján, hogy kiderült, Kósa Lajos egy titokzatos 1350 milliárd forintos vagyon felett rendelkezhetett. Azonban arról egyelőre az érintett fideszes politikus nem árult el konkrétumokat, hogy ki is adott neki akkora összeget, amely megegyezik egyévnyi egészségügyi befizetésünkkel.

Z. Kárpát Dániel szerint Kósa Lajosnak és Orbán Viktornak is nyilvánosság elé kell állnia, és el kell számolnia az 1350 milliárd forintról, és arról, hogy nekik személyesen mennyi közük van ehhez.

A jobbikos politikus mindezt azzal is magyarázta, ha nem tisztázzák a helyzetet, akkor "a választási kampányban egészen biztosan egy több hetes találgatási háború indul".

A magyar választások tisztasága érdekében is meg kell ezt tennie a fideszes kormánytagoknak - fűzte hozzá.

A kormányváltásra készülő párt alelnöke figyelmeztetett: a Jobbik-kormány egy mindenre kiterjedő vizsgálatot fog lefolytatni ebben az ügyben is.

"Magyarország jövője nem mehet rá arra, hogy a levegőben lógnak ehhez hasonló vádak" - fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

FRISSÍTÉS:

Vizsgálóbizottságot kezdeményez a Jobbik a Kósa-gate feltárására

Ha a fideszes Polt Péterre várunk ennek az ügynek a kivizsgálásából sem lesz semmi, ezért a Jobbik haladéktalanul vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, hogy még a választások előtt kiderüljön, kinek a vagyonát és milyen célból kezelheti Kósa Lajos - írta közleményében Volner János, a Jobbik frakcióvezetője.

Hangsúlyozta, a magyar közéletben, de talán még nemzetközi szinten is példátlan, hogy egy miniszterre valaki akkora vagyont bíz, mint egy kisebb ország vagy a magyar egészségügy éves költségvetésének a fele.

"Mielőtt a választók döntést hoznak, kire is bízzák Magyarország jövőjét, tudniuk kell, ki, vagy kik állnak Kósa Lajos és a Fidesz mögött valójában. Kinek a pénztárosa Kósa Lajos, kié a rá bízott 4,3 milliárd eurós vagyon, honnan származik, legális vagy illegális, hazai vagy külföldi forrásból, hol van most ez a pénz, mihez kezdett vele Kósa Lajos és a Fidesz?" - olvasható a közleményben.

Volner János kiemelte, amennyiben a Jobbik által kezdeményezett vizsgálóbizottság feláll, április 7-ig elkészíti jelentését. "Ha a Fidesznek nincs rejtegetnivalója, akkor támogatja a bizottság munkáját, ha van, április 8. után már nem lesz hova rejteni" - ígérte meg a legerősebb ellenzéki párt politikusa.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Lokál és a Magyar Idők nevű fideszes lapok, perköltséggel együtt, egymillió forint sérelemdíjat kötelesek fizetni a Jobbiknak.
A Fidesz-KDNP-vel ellentétben a Jobbik továbbra is teljes körű védelmet követel hazánknak, így elutasítja a gazdag migránsok betelepítését is.

2018 szeptember