Híreink

A Jobbik szerint az Alkotmánybíróságon és a köztársasági elnök palotája előtt is meg lehet állítani ezt az örületet

2018-12-11 13:47
-A +A
 
Szerdán minden valószínűség szerint a kormánypáti többség megszavazza a parlamentben a rabszolgatörvényt, azonban az "önként vállalt túlmunka" nem lesz egyből kötelező - még az Alkotmánybíróság és Áder János köztársasági elnök is elkaszálhatja azt.
 
Z. Kárpát Dániel kedden sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy "a parlamentben készülő hazaárulás szagú gyalázat" emberéletekbe kerül, véleménye szerint a rabszolgatörvénnyel a kormányzat "ingoványos talajra" tévedt, mert nem az ellenzéki politikusok, hanem a "a magyar munkavállalók tömege fogja rájuk borítani az asztalt".
 
A Jobbik alelnöke szerint egyértelműen sérti az alaptörvényt Kósa Lajos javaslata, ugyanis a XVII. cikke kimondja, hogy "minden munkavállalónak joga van az egészségét, biztonságát és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez", illetve "a napi és heti pihenőidőhöz, valamint az éves fizetett szabadsághoz".
 
A túlmunka azonban tovább növelné a munkahelyi balesetek számát.
 
A legerősebb ellenzéki párt politikusa tisztában van vele, hogy elfogadják szerdán a fideszes rabszolgatörvényt, azonban ha az keresztül megy a parlamenten, a Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul, hogy a testület megállapítsa az alaptörvényellenességet.
 
A köztársasági elnök palotájánál is meg lehet állítani ezt az őrületet - tette hozzá.
 
Z. Kárpát Dániel szerint megoldást jelenthet még egy 5 párti megegyezésen alapuló ágazati minimum bevezetése is, illetve valódi konzultáció kezdeményezésére van szükség az érintettekkel, a különböző szakszervezetekkel. A politikus felidézte pártja korábbi követelését is: a kormányzat vizsgálja felül a multikkal megkötött stratégiai szerződéseit, és kötelezze ezeket a cégeket lassú, de biztos béremelésre.
 
De ehhez - Z. Kárpát Dániel szerint - előbb vissza kell vonni a "kodifikációs szemétnek" nevezett rabszolgatörvényt.
 
Kifejezte végül, hogy a pártja a következő napokban mindent a törvénymódosítás elleni küzdelemnek rendel alá.
 
Kérdésre hangsúlyozta, bármeddig elmennek az itt is tapasztalható kormányzati cinizmussal szemben, "mert az Orbán-kormány az őrült lépéseivel folytatja az ország kiüresítését, folytatja a magyar demográfiai katasztrófa terebélyesedését" - utalt arra, hogy a rabszolgatörvény erősítheti a kivándorlást.
 
"Gondoljon mindenki arra, amire akar" - reagált arra a felvetésünkre, hogy mit értett azon, hogy a köztársasági elnök palotája előtt is megállítható a javaslat. Majd hozzátette, a Jobbik nyilvánvaló módon nem fogja ölbe tett kézzel nézni a törvény elfogadását.
 
„De itt nem az ellenzéki pártok privilégiuma a tüntetés, az utcáravonulás, hanem a magyar munkavállalók teljes spektrumát felölelő tömeg fogja kivívni az utcán az igazságát” - közölte. Szerinte igenis elérhető, hogy a kormány meghátráljon ebben a kérdésben is, mint ahogy a netadó és a vasárnapi boltzár esetében is megtette azt. A világ vicce lenne, ha a köztársasági elnök nem állna el a munkatörvény módosításától – hangzott el.
 
Z. Kárpát Dániel nem kívánta a politikai riválisok munkásságát bármilyen irányba jellemezni, így arra, hogy hétfőn csak a Mi Hazánk Mozgalom képviselői maradtak bent a parlamentben az ellenzéki oldalon, annyival reagált, "a képek önmagukért beszéltek".
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 augusztus