A Jobbik szerint szemléletváltásra van szükség az oktatásban

2018-01-16 15:29

A Jobbik az oktatáspolitika teljes reformját sürgeti. Dúró Dóra sajtótájékoztatóján kitért a kollégiumi férőhelyeket, a nyelvvizsgát és a szakképzést érintő problémákra is.

"A kormánypártok oktatáspolitikája megbukott, és ezt mind az alapfokú oktatásban, mind a szakképzésben és a felsőoktatásban is alátámasztják azok a számok, amelyek ezt az oktatáspolitikát leginkább minősítik."

Dúró ismertette, hogy egy nem nyilvános kormányzati jelentésből derült ki, hogy a 15 éves korosztály 25 százaléka funkcionális analfabéta, tehát nem érti azt, amit olvas. A politikus kritizálta, hogy már tíz éve nem került sor ösztöndíjemelésre, a Jobbik a 2007-es reálértékre állítaná vissza a tanulmányi ösztöndíjakat. Ezeken kívül szó esett a kollégiumokról, a nyelvvizsgáról és a szakképzésről.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik üdvözli Székely László ombudsman azon megállapítását, miszerint a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket ki kell terjeszteni az apákra is.
Orbán Viktor egyszer és mindenkorra adjon számot, hogy milyen üzleti és egyéb kapcsolatokat ápol Zaid Naffával.

2018 augusztus