Híreink

A Jobbik szigorítaná a vagyonnyilatkozati rendszert

2018-02-01 16:46
-A +A
 
A Jobbik a vagyonnyilatkozati rendszer szigorítását ígéri kormányra kerülése esetén, egyebek mellett azt javasolva, hogy az adóhatóság vizsgálja a képviselők vagyonosodását a parlamenti ciklusok elején és végén.
 
Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a vagyonnyilatkozati szabályok csak papíron szigorúak, a valóságban annyi kiskaput tartalmaznak, hogy Európa legaljasabb rendszere jött létre.
 
A jobbikos politikus Orbán Viktor miniszterelnök vagyonnyilatkozatát nevezte a legpofátlanabbnak, mert szerinte a kormányfő a "maffiakormány vezetőjeként" több százmilliárd forintos vagyon felett rendelkezik, bevallásában mégis mindössze 250 ezer forintos megtakarítást tüntetett fel a tavalyi évről.
 
A képviselő hiteltelennek tartja, hogy Orbán Viktor 993 ezer forintos megtakarítást vall be, miközben lánya 400 millió forintos ingatlant tud vásárolni, a veje folyamatosan nyeri a közbeszerzéseket, akárcsak barátja és strómanja Mészáros lőrinc, aki 30 milliárdos magángéppel röpköd.
 
Kiemelte, "a korrupció visszaszorítása csak úgy képzelhető el, ha a politikusok magukon kezdik a megtisztító folyamatot."
 
A Jobbik az idén már negyedik éve jár elő jó példával azzal, hogy honlapján a képviselőivel egy háztartásban élő családtagok vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozza - tette hozzá.
 
A Jobbik kormányra kerülése esetén ezt törvényileg tenné kötelezővé, továbbá előírná, hogy az adóhatóság folytasson vagyongyarapodási vizsgálatot minden képviselőnél a parlamenti ciklusok elején és végén - mondta.
 
Szilágyi György szólt arról is, hogy a vagyonnyilatkozatokat szeretnék egységes és könnyen összehasonlítható elektronikus formába önteni, azoknál a képviselőknél pedig automatikusan vagyonnyilatkozati eljárást folytatnának le, akik hamis adat megadása vagy tévedés miatt javítják vagyonnyilatkozatukat.
 
Az ellenzéki politikus kérdésekre válaszolva elmondta, a Jobbik a Fidesz állításaival ellentétben nem lebontaná, hanem határőrizettel erősítené meg a déli országhatáron álló kerítést.
 
Szilágyi György további reakcióiban közölte, ahogy a kormányfő korábbi, iszlám vallásról tett diplomatikus kijelentéseit, úgy a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a témában elmondott hasonló szavait sem szabad kiforgatni.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február