A Jobbik támogatja az Európai Ügyészség bevezetését célzó európai polgári kezdeményezést

2018-10-11 20:29

A Jobbik régóta hangoztatja, hogy az uniós pénzek és a magyar családok védelme érdekében csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez.

Hazánk már jövőre komoly pénzügyi szankciókkal szembesülhet az uniós források korrupt felhasználása miatt. A következő, 2021-2027-es EU-s költségvetési időszakban a jogállamisági mechanizmus bevezetésével további pénzektől eshetünk el, aminek tisztességes honfitársaink, a magyar települések és vállalkozások láthatják kárát. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás nem szuverenitási kérdés, hiszen hatásköre kizárólag az uniós források felhasználására terjedne ki, de a kormány mereven elzárkózik ettől, mivel a haverok uniós pénzekből történő kiszolgálása jelenti hatalmuk egyik pillérét.

Az Orbán-kormány felelőtlen és korrupt politikájának a magyarok lesznek a kárvallottjai. Orbán és emberei az európai uniós források jelentős részét ellopják, a magyar ügyészség pedig falaz a kormánynak. A Jobbik Hadházy Ákos aláírásgyűjtése mellett támogatja az Európai Ügyészség magyarországi bevezetését szolgáló európai polgári kezdeményezést és csatlakozik az aláírásgyűjtéshez.

Bana Tibor, a Jobbik és az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnöke

A lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak.
A fentiek okán ma reggel határozati javaslatot nyújtottam be azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa október 16-át a Magyar-Székely Összetartozás Napjává.

2018 október