Híreink

A Jobbik támogatja a Minority SafePack kezdeményezést

2017-05-26 08:21
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a külhoni magyarság ügyei mellett mindenben kiálló nemzeti erőként kötelességének érzi a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés támogatását.

Az európai polgári kezdeményezés azzal a céllal indult el, hogy az Európában élő nemzeti kisebbségek minél szélesebb jogköröket kaphassanak többek között nyelvhasználatuk és szimbólumaik használata terén. Felesleges hangsúlyozni, hogy ez a kezdeményezés létfontosságú az elszakított területeinken élő nemzettestvéreink számára, akiket nap nap után korlátoznak alapvető jogaik gyakorlásában.

Emlékezetes, Romániában a magyar és a székely himnusz éneklése miatt is szabtak már ki büntetést, a székelység zászlaját pedig tilos kihelyezni középületekre. De sajnos hosszan sorolhatnánk a magyar közösséget hátrányos megkülönböztetésben részesítő példákat Délvidékről, Kárpátaljáról vagy épp Felvidékről is.

Örömteli, hogy a Jobbik európai béruniót szorgalmazó európai polgári kezdeményezésével párhuzamosan elindul még egy olyan kezdeményezés, amely magyar emberek millióinak teremthet jobb, boldogabb életet.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom ennek megfelelően csatlakozik a Minority SafePack európai polgári kezdeményezéshez, és arra kéri minden tagját és szimpatizánsát, hogy segítsék a szükséges egymillió aláírás összegyűlését.

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

Ajánlott cikkek

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február