A Jobbik támogatná az egyszülős családokat is

2018-03-23 15:45

Az egyedülálló szülők világnapja alkalmából a Jobbik felhívja rá a figyelmet, hogy körülbelül 300 ezer egyszülős család él Magyarországon - több más társadalmi réteg mellett az elmúlt években róluk is megfeledkezett a Fidesz.

Mindenekelőtt hangsúlyt fektetnénk a megelőzésre, azaz, hogy a válás lehetőleg elkerülhető legyen. Emellett úgy véljük, hogy az ilyen magánéleti szituációba került, gyermeküket egyedül nevelő szülők mind anyagi, mind jogi értelemben nagyobb figyelmet érdemelnek a jelenleginél. Javaslataink között szerepel például a tartásdíj behajtásának hatékonyabbá tétele: az olyan esetekben, amelyekben az egyik fél nem akar fizetni, az állam meghitelezné azt a gyermeket ténylegesen nevelő szülőnek, majd az állam feladata lenne az elmaradt tartásdíj behajtása.

Az egyszülős és  nagycsaládok további segítésére a Jobbik egy úgynevezett „pótnagyi rendszert” hozna létre: a szociális rendszer bevonásával a szellemileg friss és fizikailag aktív nyugdíjasokat olyan családokkal történő kapcsolatfelvételben segítenénk, amelyekben nincsenek nagyszülők vagy további nagyszülői segítségre lenne igény. Hasonló önkéntes civil szerveződések már vannak az országban, a Jobbik szerint ezeket a jó példákat fel kellene karolni és ismertté tenni, hogy minél többen kaphassanak segítséget, támogatást.

Dúró Dóra, országgyűlési képviselő

Varga-Damm Andrea szerint a devizahitelesek és az otthonápolók ügye nem várhat őszig.
Noha csaknem kétszázezer fő az évente foglalkoztatott diákmunkások létszáma, mégis számos helyen kihasználják őket, elmaradnak a bérek, juttatások.

2018 július