A Jobbik törvénymódosítást nyújt be a karcagi brókerbotrány károsultjainak megmentése érdekében

2015-04-16 16:37

Karcag legszomorúbb éjszakáin van túl, ugyanis már a háromszázat is meghaladja a károsultak száma, akiknek több milliárd forintjával vált köddé egy pénzügyi befektető.

Sokuk, olyan kisbetétes volt, akik a gyermekük részére szánt ház vásárlására félretett pénzüket kamatoztatták volna az azóta „bróker Marcsiként” elhíresült helyi vállalkozó cégénél. Volt olyan is, aki cégének fejlesztését tervezte ebből, vagy szimplán temetésére takarékoskodott előre. A Jobbik azzal igyekszik a károsultak segítségére, hogy a kártalanítás érdekében, a mai napon benyújtja a Quaestor-ügyben megalkotott törvény módosítását. Ezzel kívánja alkalmassá tenni a kettő napja elfogadott jogszabályt arra, hogy a Quaestor-károsultakkal azonos mértékű és feltételű kártalanításra legyenek jogosultak a karcagi brókerbotrány kárvallottjai is. Mindezeken túl elvárjuk, hogy a helyzet fontosságát átérezve, valamennyi párt támogassa a kezdeményezést, különösen a kormánypártok, hiszen karcagi születésűek lévén a kormány két minisztere is érintett az ügyben.

Lukács László országgyűlési képviselő

jobbik.hu