A Jobbik a tudomány szolgálatában

2017-11-11 08:20

A Jobbik ellenzékből kezdte meg a kormányzást, melyet 2018 tavaszától kormányzati pozícióból fog folytatni. Sokadik példája immár ennek a ténynek, hogy a nemzeti néppárt nyomására döntött a jelenlegi kormány a népligeti Planetárium megmentéséről. Júniusban feltett kérdésünkre még mellébeszéléssel és kifogások keresésével válaszoltak, azonban mára ők is belátták, hogy a természettudományos képzés bástyájának számító, fél évszázados múlttal rendelkező intézményt meg kell menteni a pusztulástól.

Sajnos azonban – szokásához híven – adott is meg nem is, hiszen az általunk kért hárommilliárd forint elenyésző töredékét, ötvenmillió forintot szán a kabinet a felújításra. A Planetárium, mint intézmény ugyan csillagászati, de a felújításához szükséges összeg semmiképp nem nevezhető annak. Ezért sem értjük, miért fukarkodik az Orbán-kormány épp a tudományokon, miért tartja azt lélegeztetőgépen ahelyett, hogy a normális működéshez szükséges forrást biztosítaná.

A Jobbik elkötelezett a tudományos ismeretterjesztés mellett, kormányra kerülve a teljes modernizálás összegét a Planetárium rendelkezésre fogjuk bocsátani.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája.

2017 november