Híreink

A Jobbik üdvözli az Iránról született genfi megállapodást

2013-11-27 13:39
-A +A

A Jobbik üdvözli a genfi megállapodást, amely nemcsak a Közel-Kelet stabilitása és biztonsága érdekében tett felelős lépés, de hozzájárulhat az iráni népet évtizedek óta sanyargató, embertelen gazdasági és kereskedelmi embargó feloldásához is - írja Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerdai sajtóközleményében.

A Jobbik régóta hangoztatja, hogy minden országnak joga van békés célú atomprogramot hirdetni. Eddig is bíráltuk Izrael és a Nyugat politikáját, amely minden bizonyítékot nélkülözve, valamint figyelmen kívül hagyva az ENSZ ellenőreinek korábbi vizsgálatait és határozatait, háborús propagandát hirdetett és agitált az ókor óta háborút még soha nem kezdeményező Irán ellen azzal vádolva a perzsa államot, hogy atomprogramját egy háború és egy atomtámadás céljával fejleszti.

Izraelnek a megállapodással szemben mutatott elutasító magatartása újfent rámutat a magát mindig a „Közel-Kelet egyetlen demokráciájaként” aposztrofáló terrorállam valódi céljaira, a megalakulása óta lételemét jelentő háborús feszültség fenntartására.

A Jobbik reméli, hogy a Közel-Kelet stabilitásának megteremtése érdekében a Nyugat a nemzetközi szervezetekkel közösen a pótcselekvés és figyelemelterelő manőverek helyett végre a valódi probléma megoldását tűzi ki célul és lépéseket foganatosít a Közel-Keleti békefolyamat útjában magasodó, a Nyugat két legnagyobb térségbeli szövetségesét érintő legnagyobb akadályok lebontására. Egyrészt a több mint 300 atomtöltettel rendelkező Izrael Állam atom-, nukleáris és vegyi fegyverzetének korlátozására, valamint a Közel-Keleten és a világban terrorszervezeteket finanszírozó, a szélsőséges vahabita-szalafita iszlám terjesztését szponzoráló Szaúd-Arábia visszaszorítására.

 
 
jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Ezúttal az m1 gondolta azt, hogy nekik is fel kell zárkózniuk a habonyi hazugsággépezethez.
A magyar kultúra napján nemzeti identitásunk és hagyományunk ápolásának fontosságára is figyelmet kell fordítanunk amellett, hogy megköszönjük a kulturális szférában dolgozók áldozatos munkáját.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
 
2018 január