A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

2018-05-08 07:59

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

A képviselő a Fidesz számlájára írja, hogy az elmúlt években a kormány a bankokkal összejátszva hagyta emberek ezreit az utcára dobni, és megjegyzi, hogy a probléma tekintetében láthatóan nem várható változás a negyedik Orbán-kormány alatt sem. Hiszen semmilyen törvénytervezetet nem raktak le az asztalra, valamint a Jobbik azon javaslatát sem fogadták meg, ami meghosszabbította volna a kilakoltatási moratóriumot mindaddig, míg egy igazságos elszámolás létre nem jön a bankok és az adósok között.

Teljesen jogos az aggodalom, hogy több száz vagy akár ezer honfitársunk veszíti el az otthonát a nyári hónapokban, és nem látjuk a folyamat végét - mondta a képviselő, aki hozzátette, hogy a Jobbik újra beterjeszti a Parlamentben a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására való indítványát, kiegészítve egy részleges végrehajtási moratóriummal.

A legerősebb ellenzéki párt a devizahitelek rendezése érdekében aktív kampányba fog kezdeni az új parlamenti ciklusban. Ennek részeként minél több, a hitelkárosultakat képviselő személyt fognak bejuttatni az ülésekre, hogy amikor róluk szóló vita zajlik, akkor a kormánypártok magukkal az állampolgárokkal nézhessenek szembe.

Z. Kárpát Dániel arról is biztosította a károsultakat, hogy a Jobbik által életre hívott Devizahiteles Kerekasztal nem tűnik el, sőt még nagyobb fordulatszámon folytatja munkáját. Mind a képviselő, mind a kerekasztal tagjai várják a károsultak jogszabály-módosító ötleteit, ami a jelenlegi helyzetben is segítséget nyújtana számukra.

Hiszen etikailag elfogadhatatlannak tarják, hogy egy 10 milliós hitel felvétele után, 14 milliót törlesztve még mindig 22 milliós tartozás álljon fenn.

A politikus emlékeztetett, hogy a Jobbik nemcsak a törvényjavaslatok benyújtásával, hanem fizikailag is igyekezett megakadályozni a kilakoltatásokat, volt olyan eset, amit követően a frakció tagjainak hónapokig tárgyalásokra kellett járnia.

Ezeket az eszközöket továbbra is alkalmazni fogják, valamint a párt tagjai a lehető legtöbb módon próbálják majd segíteni a károsultak által szervezett demonstrációk, sajtótájékoztatók szélesebb nyilvánossághoz való elérését.

Az alelnököt faggatták a parlament alakuló ülésével kapcsolatos terveikről is. Azt felelte: megkísérlik lebontani azt a kordont, amely a jogszerűen tüntető embereket elválasztja a törvényhozástól. Erről elvi, és nem technikai döntést hoztak, ezért a részletekről egyelőre nem tud beszámolni, mivel nem tudják, milyen típusú kordonnal állnak szemben - fejtette ki.

Azt is megfogalmazta: tiszteletben tartják a Parlament méltóságát, a Házba "nem bohóckodni", hanem dolgozni járnak és ezen nem fognak változtatni.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Lokál és a Magyar Idők nevű fideszes lapok, perköltséggel együtt, egymillió forint sérelemdíjat kötelesek fizetni a Jobbiknak.
A Fidesz-KDNP-vel ellentétben a Jobbik továbbra is teljes körű védelmet követel hazánknak, így elutasítja a gazdag migránsok betelepítését is.

2018 szeptember