A Jobbik újabb értelmiségi támogatót mutatott be

2017-11-14 18:33

Fonyódi Tibor regény- és forgatókönyvíró is a Jobbik támogatójának vallja magát, derült ki az ellenzéki párt keddi sajtótájékoztatóján. Elsősorban a filmtámogatási rendszer átalakításával kapcsolatban számítanak a szakértelmére.

Dúró Dóra a sajtótájékoztató elején kifejtette, hogy a Jobbik tudatosan az értelmiség felé fordult, hogy így kapjon segítséget a párt a szakmai munkához. Annak érdekében, hogy a közvélemény megismerje ezeket a személyeket, sorozatba kezdtek, ahol bemutatják őket. Ennek keretében állt a nyilvánosság elé a Hungexpo volt vezérigazgatója, Tóthné Pásztor Zsuzsa is.

A párt politikusa kifejtette, hogy az ilyen együttműködés formája mindig az egyéni élethelyzettől függ, de az soha nem elvárás, hogy valaki kritika nélkül fogadja el a Jobbik irányvonalát. Fonyódi Tibor regény- és forgatókönyvíró, aki elsősorban a filmtámogatási rendszer átalakításában vállalhat szerepet a Jobbik választási győzelme esetén.

A tervekről annyit megtudhattunk, hogy a filmtámogatásokban az egyablakos rendszert megszüntetnék. A filmalap létrejöttekor erős nézőszámokat hozó magyar filmeket ígértek, de ezt a politikus szerint nem sikerült megvalósítani.

Fonyódi Tibor megköszönte, hogy az író is fontos személynek van titulálva. Először sci-fi regényeket írt, később váltott történelmi témákra, de itt most a forgatókönyv-írás miatt van. Elsősorban nagy költségvetésű történelmi játékfilmeket ír. Elmondása szerint azokat képviseli, akik nem mernek szólni, a filmtámogatási rendszer kontraszelektíven működik, ezért meg kell változtatni azt.

Az egész magyar filmgyártásban kiemelte Andy Vajna szerepét. „Mondjuk ki: ha Magyarországon valaki filmet akar csinálni, csak Andy Vajnán keresztül tudja ezt elérni. Ma Magyarországon olyan film készül el, amit ő akar.”

alfahir.hu - jobbik.hu

Jogállamban a jog, Magyarországon Orbán oligarchái számítanak.

2017 november