Híreink

A Jobbik újabb értelmiségi támogatót mutatott be

2017-11-14 18:33
-A +A
 
Fonyódi Tibor regény- és forgatókönyvíró is a Jobbik támogatójának vallja magát, derült ki az ellenzéki párt keddi sajtótájékoztatóján. Elsősorban a filmtámogatási rendszer átalakításával kapcsolatban számítanak a szakértelmére.
 
Dúró Dóra a sajtótájékoztató elején kifejtette, hogy a Jobbik tudatosan az értelmiség felé fordult, hogy így kapjon segítséget a párt a szakmai munkához. Annak érdekében, hogy a közvélemény megismerje ezeket a személyeket, sorozatba kezdtek, ahol bemutatják őket. Ennek keretében állt a nyilvánosság elé a Hungexpo volt vezérigazgatója, Tóthné Pásztor Zsuzsa is.
 
A párt politikusa kifejtette, hogy az ilyen együttműködés formája mindig az egyéni élethelyzettől függ, de az soha nem elvárás, hogy valaki kritika nélkül fogadja el a Jobbik irányvonalát. Fonyódi Tibor regény- és forgatókönyvíró, aki elsősorban a filmtámogatási rendszer átalakításában vállalhat szerepet a Jobbik választási győzelme esetén.
 
A tervekről annyit megtudhattunk, hogy a filmtámogatásokban az egyablakos rendszert megszüntetnék. A filmalap létrejöttekor erős nézőszámokat hozó magyar filmeket ígértek, de ezt a politikus szerint nem sikerült megvalósítani.
 
Fonyódi Tibor megköszönte, hogy az író is fontos személynek van titulálva. Először sci-fi regényeket írt, később váltott történelmi témákra, de itt most a forgatókönyv-írás miatt van. Elsősorban nagy költségvetésű történelmi játékfilmeket ír. Elmondása szerint azokat képviseli, akik nem mernek szólni, a filmtámogatási rendszer kontraszelektíven működik, ezért meg kell változtatni azt.
 
Az egész magyar filmgyártásban kiemelte Andy Vajna szerepét. „Mondjuk ki: ha Magyarországon valaki filmet akar csinálni, csak Andy Vajnán keresztül tudja ezt elérni. Ma Magyarországon olyan film készül el, amit ő akar.”
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

Magyarország ebben is Európa szégyenpadjára került.
A kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018 október