A Jobbik védelmet nyújtott be a végrehajtóktól rettegő devizahiteleseknek

2018-03-28 21:31

A Jobbik újra benyújtotta az Országgyűlés elé azt a törvénymódosító csomagját, amely szerintük védelmet nyújthat a bajba került devizahiteleseknek a végrehajtói túlkapásokkal szemben.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt parlamenti képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a kormány kilakoltatási moratóriuma nem sikerült teljes körűre, ezért hetente kapnak hírt arról, hogy folytatódik a lakások kiürítése.

A Jobbik nem csak a választásig, de a probléma megoldásáig megtiltana minden kilakoltatást, továbbá megállítaná a tartozások mesterséges duzzasztását és a végrehajtói "vegzálást". Utóbbiról szólva elmondta, nem engednék, hogy a végrehajtók levonásai veszélyeztessék az adósok létfenntartáshoz szükséges jövedelmeit.

Hangsúlyozta, a Jobbik emellett állami felügyelet alá vonná a bírósági végrehajtást, mert szerintük az abban dolgozó cégek jelenleg a "magyar emberek nyomorán" nyerészkednek.

Z. Kárpát Dániel kérdésekre válaszolva kifejtette, a kormányközeli médiumok azért terjesztenek alaptalan, hazug híreszteléseket a Jobbik elnökéről, mert Vona Gábor egyedüliként szorongathatja meg Orbán Viktor kormányfőt az áprilisi parlamenti választáson.

Kijelentette, Vona Gábor egy tisztességes, keresztény családapa, akit soha senki nem vádolt meg azzal, hogy ellopott volna bárkitől, bármit, szemben a miniszterelnök környezetével.

A Jobbik politikusa kitért arra is, hogy Vona Gábor évente több száz rendezvényen, fórumon vesz részt és ezeken nem tudja kiszűrni, kik lépnek oda hozzá.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik továbbra is alternatívát kíván felmutatni a Fidesszel szemben, miközben sikerült megállapodni a törvénytelen büntetésről a NAV-val és az ÁSZ-szal, így biztosított a legerősebb ellenzéki párt
A Jobbik üdvözli Székely László ombudsman azon megállapítását, miszerint a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket ki kell terjeszteni az apákra is.

2018 augusztus